Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Március 06. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Nyolcszázmillióval tartoznak a fogyasztók Kaposváron

Nyolcszázmillióval tartoznak a fogyasztók Kaposváron

Egyre többen egyre többel tartoznak a közszolgáltató cégeknek Kaposváron. Mára meghaladta a 800 millió forintot a Kaposvári Közszolgáltató Holdinghoz tartozó cégek összkintlévősége - írja a Somogyi Hírlap.

Annak érdekében, hogy a szolgáltatás színvonalát tartani tudjuk – hangsúlyozta Gombos Attila elnök-vezérigazgató –, valamint a tisztességesen fizető fogyasztók érdekében és hogy a holding az ország második legolcsóbb szolgáltatója maradhasson, foglalkoznunk kell a problémával.


A holdinghoz tartozó nyolc cég közül a KVG. Zrt-nek magasan a legtöbb a kintlévősége. Március elsején több mint 500 millió forinttal tartoztak cégünknek az ügyfelek – mondta a sajtótájékoztatón Trenyik Tamás, a városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. Ebből 230 millió forint az egy éven túli tartozás, ebből a kaposvári ingatlantulajdonosok több mint 80 millió forinttal tartoznak a KVG. Zrt-nek. Annak érdekében, hogy csökkentsék ezt a tetemes kintlévőséget, csatlakoztak a holding egységes követeléskezelő rendszeréhez. Ezt követően sokkal gyakrabban és sokkal naprakészebb információt kapnak azok az ingatlantulajdonosok, akiknek tartozásuk van a cég felé.

Rekordösszegű tartozást halmoztak föl mostanra a KAVÍZ Kft. ügyfelei is, kintlévőségük meghaladja a 86 millió forintot. Ez az összeg a tavaly decemberinél csaknem húszmillió forinttal magasabb – mondta Ift Miklós, a KAVÍZ Kft. ügyvezető igazgatója. Ám véleménye szerint ennek más okai is vannak, nem csupán az, hogy az ügyfeleknek télen számos egyéb terhe is van. Kényszerűségből tovább kell tehát folytatni a programjukat, amit megkezdtek. Ennek a lényege, hogy a keddi naptól sorba veszik azokat a fogyasztókat, akiknek már húszezer forintot meghaladó tartozásuk van, s megpróbálják beszedni a pénzt. Kétszer kapnak egymást követően felszólítást az adósok, s természetesen mindenkinek megadják a részletfizetés lehetőségét. Amennyiben viszont nem sikerül a behajtás, akkor felmondják a szerződést, megszüntetik a vízszolgáltatást.

Katona Sándorné, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. gazdasági igazgatója szerint cégük kintlévőségének döntő többsége a ki nem fizetett távfűtési számlákból adódik. Ez az összeg csaknem 170 millió forint – mondta Katona Sándorné –, ebből 55 millió forint az egy éven túli tartozás. Ám a vagyonkezelő kintlévőségcsökkentő eszközei az előbbi cégekénél korlátozottabbak. Döntő részben jogi eljárásokat kezdeményezhet a cég, vagy élhet végrehajtási jogával. Erre a vagyonkezelő az elmúlt évben több mint tízmillió forintot költött, a jogi ügyletek száma elérte az 1600-at. Az utóbbi egy évben viszont újabb problémával is szembesültek: a magánszemélyek mellett megjelentek a közületek, intézmények is az adósok között. Tartozásállományuk az eddigi egy-két millió forinttal szemben mára elérte a 15-16 millió forintot.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.