Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 26. 07:31, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Terítéken az állami földek értékesítése

OGY - Terítéken az állami földek értékesítése

Az Országgyűlés az ellenzék kezdeményezésére ma politikai vitanapot tart az állami termőföldek értékesítéséről.

Az ülésnap 11 órakor napirend előtt felszólalásokkal kezdődik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Witzman Mihály azt kérdezi majd a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy mikorra várható a Siófokot és Ságvárt összekötő 65-ös főút melletti kerékpárút átadása. A szocialista Gőgös Zoltán ugyanakkor a Miniszterelnökség vezetőjétől vár majd választ arra, hogy mikor ér véget a 83-as főút Győr és Pápa közötti rekonstrukciója.

A jobbikos Hegedűs Lorántné a miniszterelnököt kérdezi arról, lesz-e emlékműve 56-nak a Kossuth Lajos téren, az LMP-s Sallai R. Benedek pedig a földművelésügyi miniszterhez fordul azzal, hogy megállítható-e a hulladék-közszolgáltatások összeomlása.

Ezt követően tartják meg az állami termőföldek értékesítéséről szóló vitanapot, amelyet a teljes szocialista- és LMP-frakció, valamint számos jobbikos képviselő kezdeményezett.

A vita a kormány képviselőjének legfeljebb 40 perces felszólalásával kezdődik, a képviselők ezt követően összesen 4 óra 20 perces időkeretben fejthetik ki véleményüket a témában.

Az Országgyűlés előző héten kezdődött kéthetes ülése a mai ülésnappal ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.