Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 06. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tóth Imre

Örökifjú öregfiúk

Örökifjú öregfiúk

Az izmok már nem, de a foci szeretete és a szív még a régi.

Immár ötödik alkalommal szervezték meg az „öreg-öregfiúk” labdarúgók találkozóját. Évente egyszer ezen a sporteseményen még újra szerelésben bújnak azok az egykori sportolók, akik már bizony az öregfiúkból is kiöregedtek. A rendezvénysorozat Szilból indult, melyet a szanyi, vági, majd rábaszentandrási rendezés követett Most a kör bezárult, és ismét Szilban volt a találkozó. Domonkos Zsolt a Szil SE elnöke köszöntötte a megjelenteket.
A találkozó előtt baráti kézfogásokkal és ölelésekkel üdvözölték egymást a régi harcostársak.

Rekkenő hőségben került sorra a focimérkőzés, melynek kezdő rúgását Szil polgármestere Lengyel Oszkár Mártonné végezte el.
A félidőben sajnálatos dolog történt, egy igazi sportember Németh Péter barátunk, sporttársunk rosszul lett és a biztonság kedvéért mentőt hívtunk hozzá. A helyszínen ellátták és a győri kórházba szállították. Így sajnos Péter a harmadik félidőből mindenkinek hiányzott. Reggel örömmel értesültem kedves feleségétől a jó hírről, hogy rövid kezelés után az enyhébb napszúrást követően az éjszakáét már otthoni környezetben tölthette el.

Sportszerűen folyt a találkozó, ahol a kornak megfelelőn segítették talpra egymást a játékosok az ütközéseket követően. A góllövő cipőjét a mérkőzésre hozó Jakab Árpád mindkét félidőben lőtt egy-egy góljával a Szil-Rábaszentandrás csapata nyert 2:0-ra a Szany-Vág vegyes csapata ellen. De a mérkőzés végén jókedvűen és szeretettel köszönték meg egymásnak a mérkőzést a játékosok.

A találkozó után a vendéglátás során felelevenítették a régi sztorikat és történeteket a résztvevők.Amikor már megfelelő mennyiségű „üdítőt” is magukhoz vették a fiúk, előkerültek először a focista nóták, majd a népdalok és operettek is.

Az élménydús, kellemes szórakozás után úgy búcsúztak egymástól a régmúlt labdarúgói, hogy jövőre Szanyban valamennyien találkozhassanak, hiszen ez a gömbölyű játék egy életre BARÁTTÁ kovácsolta össze a találkozó résztvevőit.

A tudósítást beküldte: Tóth Imre

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.