Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. November 20. 16:23, szerda | Helyi
Forrás: Papp József

Több sebből vérzik a szobordöntő történet

Több sebből vérzik a szobordöntő történet

A helyszínen látottak alapján nem lehet igaz a tettes vallomása.

Az infoRábaköz hétfői cikkében olvashattuk, hogy összetörték Radnóti Miklós Győr határában álló szobrát. A kisalföld.hutegnap megírta, hogy feladta magát a rendőrségen a szobor rongálója.

A Győri Rendőrkapitányságon kedden 14 óra 20 perckor feladta magát az a 24 éves pápai férfi, aki Győr határában a Radnóti-szobrot megrongálta.P. Szabolcs kihallgatása során elmondta, hogy ismerőse személygépkocsijával és férfi utasával vasárnap egy győri szórakozóhelyre tartott hajnali 2 órakor.

A helyismeret hiánya és az éjszaki erős köd miatt későn észlelte a város határában, az út mellett álló gránitszobrot. Fékezése ellenére autójával a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, amely kettétört.A férfi a rendőröknek elmondta, hogy ijedtségében a helyszínről továbbhajtott. Az autóval messze nem jutott, mivel a járműből a benzin Öttevény belterületén kifogyott.Utasával együtt a járművet hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott. (kisalfold.hu)

A nyilvánosságra került információk alapján a különböző internetes fórumokon sokan nyilvánították ki nemegyszer szélsőséges véleményüket az esettel kapcsolatban. Ugyanezen a hétvégén égettek szélsőjobboldaliak Radnóti köteteket, ezért volt, aki politikai motívumokat látott a történetben, de volt, aki a gránitszobor ledöntését fémgyűjtőkkel (!) hozta összefüggésbe, és volt, aki szerint a sofőr olyan állapotban volt, ami miatt kerülte a találkozást a rendőrökkel.

Akik a Rábaközből rendszeresen járnak be Győrbe, és ismerik a helyszínt, kétkedve fogadták a P Szabolcs által elmondottakat. Én ma más ügyben Győrben jártam, megnéztem a helyszínt, fényképeket is készítettem. Az önmagát feladó elkövető története a helyszínen látottak alapján nem lehet igaz.

P Szabolcs azt állította, hogy Győr felé tartott, mikor a ködben a tujákon keresztül véletlenül nekiment a szobornak. A helyszínen ma délután készített fényképeken a következő látszik. A Győr-Szol már kivágta a tujákat, csak a tövek maradtak meg. Azok viszont egyértelműen Győr felőli ütközést mutatnak, onnan szakadtak ki a gyökerek, Abda felől a gyökerek a földben vannak. Győrbe tartva az út mellett mély árok van, amin személygépkocsival biztosan nem lehet áthajtani. Az 1-es úttól a szoborig a füvön semmilyen gépjármű nyoma nem látszik, onnan semmi nem ütközött a tujákkal. A szobrot szinteljesen benövő tujákon keresztül el sem lehetett volna törni a szobrot, hiszen az autót megfogták volna a vastag tövű bokrok. Mindezeket a helyszínen készített fotóim is bizonyítják.

Az meg külön kérdés, hogy ha valaki Győrbe tart, összetöri a szobrot, az utána miért fordul vissza, megy el kocsival Öttevényig, hogy utána stoppal menjen be Győrbe?

Nem tudom, hogy mi történt, és miért történt. Az azonban biztosnak látszik, hogy az első vallomás nem lehet igaz. A rendőrség dolga kideríteni, hogy P Szabolcs igazat mondott-e, és ha nem, miért nem? Reméljük, kiderül...

A Kisalföld fotóján egyértelműen látszik, hogy nem a tujákon keresztül, hanem közvetlenül a szoborral ütközött a Mercedes.

Címkék: Radnóti szobor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.