Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 04. 11:55, csütörtök | Belföld
Forrás: MNO

Piacon az első Firefox mobil

Piacon az első Firefox mobil

Spanyolországban kerül piacra a Firefox mobil, az első, Mozilla rendszerrel szerelt telefon.

Közel fél évvel a rendszer bemutatója után végre piacon az első Firefox OS-alapú mobiltelefon. Az első készülék, a ZTE Open a spanyol Telefónica kínálatában lesz megtalálható. A telefon az olcsóbb eszközök piacára érkezik, hiszen kártyás csomagban mindössze 69 eurót kérnek érte, ebből 39 euró lebeszélhető. A kínálat nem merült ki ennyiben, hiszen várhatóan néhány héten belül megjelenik az Alcatel One Touch Fire, a szolgáltatók táborába pedig a Deutche Telekom is belép. Utóbbi a Magyar Telekom anyavállalata, így nem elképzelhetetlen, hogy néhány hónapon belül nálunk is elérhetők lesznek ezek a telefonok.

A Firefox OS természetesen csak most indult el hódító útján, így a jövőben még több gyártó, illetve szolgáltató jelenik meg az androidos készülékeknél olcsóbb, sokak számára megfizethető modellek piacán. Nem titok, hogy a Huawei, az Alcatel és a ZTE mellett a Sony is ilyen telefon piacra dobását tervezi, és nem lennénk meglepve, ha hamarosan a Samsung is bemutatna egy Firefox OS-szel szerelt mobilt.

Címkék: firefox, Mobiltelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk