Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2011. Október 05. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Praktikákkal sokat spórolhatunk a fűtésszámlán

Praktikákkal sokat spórolhatunk a fűtésszámlán

Akár 15 százalékos megtakarítás is elérhető a fűtési szezonban, ha változtatunk a rossz szokásokon, apróbb praktikákat alkalmazunk – mondta a Kossuth Rádió adásában Király Zsuzsanna, az Energiaklub munkatársa.

Az egyéni háztartásokban pazarlás figyelhető meg, mert sokan nyitott ablak mellett fűtenek - mondta a Kossuth Rádiónak Király Zsuzsanna, az Energiaklub munkatársa. Emellett a redőny leeresztésével is energiát lehet megtakarítani - tette hozzá a szakértő.

Elmondta, az ajánlott hőfok 21 Celsius a lakásokban, és jó odafigyelni, mert minden egyes fok 6 százalékos energiakülönbséget jelent. Azaz, ha valahol 5 fokkal melegebb van, ott 30 százalékkal többet fizetnek.

Minden lakás és ház más-más adottságokkal rendelkezik, ezért az energiahatékonyság javítása előtt célszerű szakértővel konzultálni, megújuló energiában pedig akkor érdemes gondolkozni, ha az épület energiahatékonyságán már javítottak, leszigetelték, ablakot cseréltek – magyarázta.

Az Energiaklub kutatása szerint ha egy társasházi lakásban átlagosan 200 ezer forint évente a fűtésköltség, komoly hőszigeteléssel, nyílásszáró-cserével, a fűtési rendszer korszerűsítésével ez akár a felére is lecsökkenthető – tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős