Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 13. 14:19, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Schumacher az élre repítette a Mercedest Kínában

Schumacher az élre repítette a Mercedest Kínában

Michael Schumacher volt a leggyorsabb a Kínai Nagydíj második szabadedzésén, megelőzve Lewis Hamiltont, a délelőtti tréning legjobbját.

A gyakorlásra az előzetes várakozásokkal ellentétben nem vizes, hanem száraz pályán került sor, de a 15 fokos hideg miatt így is sok volt a nagy elfékezés és a kicsúszás. Timo Glock Marussiája például azt követően csúszott ki, hogy az első légterelője orrkúpostul lejött a kocsiról.

Lewis Hamilton a Kínai Nagydíj első szabadedzésén az első két futamon használt váltójával is a mezőny leggyorsabbja tudott lenni, pedig az egyik alkatrész törése miatt az eszközt le kell cserélnie a verseny előtt. Persze az első futamokon pole pozíciós angol csak hét kört tett meg a McLaren-Mercedesszel.

A második edzés elején nem esett az eső, de az erős szélben kifejezetten hidegnek hatott a 15 fokos levegő.

A nyitó tréninget a csapat tesztpilótájának bevetése miatt kihagyó Bruno Senna, Vitalij Petrov és Paul di Resta először gurulhatott a pályára. Az első edzés utolsó perceiben egyedüliként boxban maradó Lotus-duó számára is fontos volt, hogy a gyakorlás elején, amikor még biztosan száraz a pálya, körözhessen. Főleg annak fényében, hogy Grosjean az istálló fejlesztései miatt zavartalan pénteki edzésnapban reménykedett.

Räikkönen autóján korábban nem működött a DRS – erre Vettel is panaszkodott az első edzésen –, de a csapat megjavította délutánra.

Ricciardo első mért köre 1:39.185 perc lett, de a többiek egymás után felülírták a legjobb időt. Az ausztrál 1:37.859-e már a nap második legjobbja volt Hamilton délelőtti csúcsideje után. Aztán jött a McLaren ásza, és 1:36.814-gyel a nap legjobbját futotta.

Szinte az egész mezőny kihasználta, hogy száraz a pálya, a keményebb keverékű gumikon száguldottak. Pérez a hátsó egyenes végén csúnyán elfékezte magát, de visszatért az aszfaltra.

Vettel beragadt a gyors körében Grosjean mögé, s amikor elment a francia mellett, bemutatott neki – a tévéközvetítés rendezője ezután (amolyan apropó gyanánt a Malajziai Nagydíjon történt vetteles eset miatt) a magát elfékező Karthikeyant mutatta a képernyőn.

Az első körök után elkoptak a gumik az autókon, a pilóták nemigen tudtak javítani az időeredményükön. Massa a hátsó egyenes végén a jobb első kerekét blokkolásig fékezte, ezzel felgyorsítva a kopási folyamatot. A pilóták hat-nyolckörös menetük végén bementek a boxba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok