Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Március 09. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Papp József

Sem tanuszoda, sem sportcsarnok nem épül Csornán és Kapuváron

Sem tanuszoda, sem sportcsarnok nem épül Csornán és Kapuváron

Az önkormányzatok még csak nem is válaszoltak, a minisztérium írta meg a rossz hírt.

Múlt heti cikkünkben megírtuk, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára sajtótájékoztatón bejelentette, több mint 38 milliárd forintból összesen 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a következő tanév végéig a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban. Csorna és Kapuvár önkormányzatai tavaly áprilisban hoztak olyan határozatot, hogy kezdeményezik városukban tanuszoda és sportcsarnok építését. Először a két polgármesterhez fordultunk kérdéssel, hogy Csorna vagy Kapuvár a kedvezményezettek közt van-e? Mivel egyik polgármestertől sem kaptunk választ, kérdéseinket tegnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak is feltettük. Az önkormányzatok változatlanul hallgatnak, a minisztériumtól ma már választ is kaptunk. Igaz, a válasz nem sok örömet okoz. Sem a tanuszoda, sem a tornaterem építés most bejelentett programjában nem szerepel sem Csorna, sem Kapuvár.

Ezeket a kérdéseket tettük fel a minisztériumnak: Eldőltek- e már a tanuszoda és tornaterem fejlesztések helyszínei? Amennyiben eldőltek, szerepel-e valamelyikben Csorna vagy Kapuvár? Amennyiben még nem dőltek el, reménykedhetnek-e Csorna és Kapuvár lakosai, hogy sportcsarnok vagy tanuszoda épül a városukban?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályától ma kaptunk választ, amit minden kommentár nélkül teljes terjedelmében közlünk.

Az alábbiakban küldöm a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályának tájékoztatását:

A kormány által 2014 februárjában elfogadott Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a következő tanév végéig.

Tanuszoda- és tornaterem-fejlesztés az alábbi helyszíneken valósul meg:

Tanuszoda: Abádszalók, Baktalórántháza, Balassagyarmat, Bélapátfalva, Budapest XI., Csenger, Derecske, Dunakeszi, Edelény, Enying, Fehérgyarmat, Füzesgyarmat, Gyál, Kemecse, Mezőcsát, Putnok, Sárbogárd, Sásd, Sümeg, Szob, Tokaj, Tolna, Törökszentmiklós, Vajszló.

Tornaterem: Andocs, Báránd, Bogyiszló, Csanádpalota, Dabas, Dunaalmás, Erk, Érd, Gárdony, Görgeteg, Hejőpapi, Jászfelsőszentgyörgy, Kaba, Kistarcsa, Konyár, Nagyberény, Nagyrábé, Nyírbogát, Pázmánd, Sárrétudvari, Szerep, Szomód, Tiszabő, Tiszatarján, Zichyújfalu.

A Program tervezett II. ütemében szereplő helyszínek meghatározásakor a kormány figyelembe veszi a beérkező igényeket és a döntést az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési és sportpolitikai szakterületének végleges javaslata alapján hozza meg.

Szíves érdeklődését köszönjük!

Üdvözlettel:

Zicherman Zsolt
főosztályvezető-helyettes
Kommunikációs Főosztály
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.