Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 05. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: narconontúra

Soha nem nyúlok drogokhoz, és másokat is lebeszélek erről!

Soha nem nyúlok drogokhoz, és másokat is lebeszélek erről!

2000 km-es, 14 napos kerékpártúra az országhatárok mentén a gyerekekért. Vasárnap indulnak Budapestről a Hősök teréről. A Rábaközben is lehet csatlakozni hozzájuk.

Szöllősy András a Narconontúra megálmodója és főszervezője a következőket mondja:

- Biztos Önt is felzaklatja, ha azt hallja, látja, vagy olvassa, hogy a gyerekek kezébe valahogy drog kerül! Az én vérem felforr ettől, és a hajhagymáim bizseregnek, mert gyerekek azért vannak a világon, hogy az életet megtöltsék vidámsággal, huncutsággal, és szeretettel! Többet ér a gyerekek boldog és kíváncsi tekintete, mint bármi más a világon! Ugye, milyen lesújtó, ha egy kisgyereknek nem ez jut?

A Narcontúra egy közel 2000 km-es kerékpártúra az országhatárok mentén, melynek során drogmegelőző/drogfelvilágosító előadásokat tartunk azon települések iskoláiban, melyeken keresztül haladunk.Ezeket az előadásokat képzett Narcononos előadók tartják, melyek eredménye, hogy a gyerekeka kapott információk, és a drogokról szóló igaz adatok alapján meghozhatják életük egyik legfontosabb döntését a drogokkal kapcsolatban. Ezt leírják, mint egy fogadalmat, és odaadják nekünk. Az egyik annyira a szívünkhöz nőt, hogy a szlogenünkbe is beleszőttük:

„SOHA NEM NYÚLOK DROGOKHOZ, ÉS MÁSOKAT IS LEBESZÉLEK ERRŐL”

Az idei Narconontúra szeptember 8-án 9:00 órakor indul a Hősök teréről, és ugyan ide érkezik vissza szeptember 22-én délután, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Akinek esetleg kedve van egy kicsit velünk tekerni az indulásnál az jöjjön bringával, és kísérjen el minket egy darabon!

x x x

A túra résztvevői szeptember 20-án pénteken érkeznek a Rábaközbe, aznapi úticéljuk Bősárkány. Aki egyetért a szervezők céljaival, egy szakaszon csatlakozhat a túrázókhoz. Rábaközi kerékpárosok, itt az alkalom csatlakozni egy nemes ügyhöz 2013 szeptember 20-án! Bővebb információk a következő linkekre kattintva olvashatók!

ÚtvonaltervFacebook oldal

A Narconon túra egyik védnöke Zelei József (Dodi)

" Tíz éve kerékpározom a béke jegyében. Úgy gondolom, hogy minden embernek a legnagyobb kincse a Béke, amely független vallástól, faji, politikai hovatartozástól.

Útjaim során azt szerettem volna demonstrálni, hogy jó volna egy olyan Európában élni, ahol az egyszerű kerékpáros vándor veszélyek nélkül, és alkalmasint, más európaiak segítségében reménykedve szelheti át a kontinenst: ahol nem nézik, honnan jött, milyen vallású, miféle párttal szimpatizál.

A Narconontúra céljaival egyetértek."

Címkék: drog, Kerékpártúra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.