Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2017. Október 17. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Sokan segítették az életmentőket

Sokan segítették az életmentőket

A rábaközi mentőegyesületek köszönik a támogatást

Hálásak és elégedettek a rábaközi mentőegyesületek, mert a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból kapott pénzből ismét hasznos eszközöket vásárolhatnak. Kiss Ferenccel, a Kapuvári Mentők Egyesületének elnökével és Eitler Gergővel, az egyesület ügyintézőjével beszélgettünk.

- Amikor létrehoztuk a Kapuvári Mentők Egyesületét, az volt a célunk, hogy megismertessük az emberekkel a munkánkat, növeljük a mentők társadalmi ismertségét és támogatását. Ezt követően alakult meg a CSÖME Csorna térségében. Meg akarjuk ismertetni az itt élőkkel ezt a két rendkívül fontos tevékenységgel bíró egyesületet, amely megközelítőleg 70 ezer rábaközi ember szolgálatában áll. Ezért először a Kapuvár vonzáskörzetében élők, majd a Csorna körzet lakói is háztartásonként egy-egy ajándék naptárat kaptak. Az országban egyedülálló módon a naptárakat életmentő információkkal láttuk el, képes magyarázattal, közérthető nyelven. Ilyen volt az újraélesztés folyamatábráját megjelenítő 2017 es naptárunk. Ezt a kezdeményezésünket tovább folytatjuk. A következő években naptáraink segítségével megismertetjük a lakossággal a stroke tüneteit, vérzéscsillapítási módokat, és hogy mi a helyes eljárás allergiás reakciók idején. Már az ország több pontjáról kértek tőlünk a naptárunkból, reméljük, elterjed ez a kezdeményezésünk. A naptár azért is hasznos volt, mert sokan innen tudták meg, hogy felajánlhatják személyi jövedelemadójuk 1%-át erre a nemes célra, amivel egy bizonyos értelemben ők is életmentők lehetnek.

- Szintén fontos tudniuk, hogy a KME vagy CSÖME részére felajánlott 1%- ok, vagy másmilyen módon történt támogatások összege itt a kapuvári és csornai mentőállomáson kerülnek felhasználásra. Orvosi és mentéstechnikai eszközök vásárlására, az itt dolgozó kollégák továbbképzéseire és a mentőállomás fejlesztésére használjuk fel. A két mentőállomás így a két mentőegyesület is szoros és jó kapcsolatot ápol, ugyanis gyakran előfordul kapuvári mentőegység a csornai körzetben, valamint szintén sokszor hívjuk segítségül kapuvárra a csornai egységeket.

- Az idei évben hatályba lépett új jogszabályok miatt nehezebbé vált a felajánlás, de ennek ellenére ismét megmutatták rábaközi emberek, hogy a jó ügy érdekében képesek tenni, többet tenni. Ismét nagyon szép összeg, 7,7 millió forint folyt be a csornai és kapuvári mentők számlájára. Ezért tisztelettel megköszönjük minden felajánlónknak, hogy minket választottak, külön köszönjük támogatóinknak, köztük a Szuperinfónak a segítséget, és továbbra is számítunk rájuk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 02. 16:00, szerda | Helyi

Online ügyintézési lehetőségek a Pannon-Víz Zrt-nél

A koronavírus járvány idején az ügyintézésben is kerülni kell a személyes kapcsolatokat.

2020. December 02. 13:00, szerda | Helyi

Hövejen is gyűjtik a karácsonyi adományokat

Hövej is csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz.

2020. December 02. 09:00, szerda | Helyi

Lopás miatt keresik a rendőrök a képeken látható nőt

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához

2020. December 01. 16:00, kedd | Helyi

Digitális adventi kalendáriumot készített a Csornai Múzeum

Mától minden nap kinyílik egy új ablak.