Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 26. 13:06, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Súlyosbították egy dohánybolti fegyveres rabló büntetését

Súlyosbították egy dohánybolti fegyveres rabló büntetését

A bíróság 2 és fél évről 4 évre súlyosította egy dohánybolt kirablását megkísérlő férfi börtönbüntetését – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a 23 éves férfi még 2018. január 4-én próbálta meg egy gázpisztollyal kirabolni a főváros XVI. kerületében, az Imre utcában található nemzeti dohányboltot.

A férfi a délutáni órákban fejét kapucnival, az arcát sállal takarva bement a boltba, és az eladóra fogta a gázpisztolyt. Felszólította az alkalmazottat, hogy adja át a pénztárban lévő pénzt. Mivel a sértett ennek többszöri felszólításra sem tett eleget, a rabló a gázfegyverrel célzott lövést adott le az eladó arcának irányába, majd elfutott a helyszínről.

A bíróság – a cselekményét egyébként beismerő – vádlottat nem fegyveres, hanem alapeseti rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség téves minősítés miatt és súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be.

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság mindenben osztotta az ügyészi álláspontot, így a cselekmény minősítését fegyveresen elkövetet rablás bűntettének kísérletére változtatta, a börtönbüntetést 4 évre, a közügyektől eltiltást 5 évre súlyosította – áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.