Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 10. 14:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Svájci csoki, grúz tea - Portyára indulnak a kapuvári karatésok

Svájci csoki, grúz tea - Portyára indulnak a kapuvári karatésok

Növelni szeretnék az eddig megszerzett 9 EB cím számát.

Az elmúlt években megjárták Romániát, Azerbajdzsánt, Litvániát, Lengyelországot. Mindenhol sikeresen szerepeltek a kapuvári Castrum SC karatésai. Májusban Grúziába utaznak a Kyokushin Karate Európa Bajnokságra. A legnépesebb magyar csapatként 5 fővel képviselik Kapuvárt Tbilisziben.

A tavaszi felnőtt Kyokushin Karate Magyar Bajnokság és a Diákolimpia veszprémi döntője volt a kapuváriak kvalifikációs versenye. Elszántan osztották az ipponokat, wazarikat a fiatalok, hogy kiérdemeljék a népes mezőnyből az EB-n való indulás lehetőségét. Németh Veronika már a felnőtt Magyar Bajnokságot követően biztosította helyét az indulók közt. A Diákolimpián pedig a juniorok is szépen hozták az érmeket.

600 fő versenyzett, több mint 60 egyesület részvételével az egésznapos karate versenyen Veszprémben, ahol az 5 fős junior csapat 6 érmet szerzett.Pantelics Bence KATA (formagyakorlat) versenyszámban ezüstérmet, míg a junior férfi -70 kg-os kategóriában küzdelemben Diákolimpiai Bajnoki címet ért el.
Németh Márk, Végerbauer Roberta ezüstérmekkel kvalifikálták magukat, Bán Lili pedig bronzérmével iratkozott fel az EB-n indulók névsorára. Németh Veronika ezen a versenyen a dobogó második fokára állhatott.A serdülő korosztályban Orbán Bence bronzérme szintén remek teljesítmény, akkor is, ha Ő nem volt érdekelt a kontinens viadal kvalifikációjában.

- Az ötös fogat, már 9 európa bajnoki címet birtokol (Németh Veronika 4, Pantelics Bence 4, Bán Lili 1), és nagyon reméljük, hogy Grúziából sem jövünk haza üres kézzel!- mondta Pantelics Péter, az egyesület elnöke, és csapat felkészítő edzője. Április végén még részt veszünk Svájcban a Swiss Openen. Ide az Emberi Erőforrások Minisztériumának "Tehetséges fiatalok nemzetközi versenyen való részvételét" támogató programjának segítségével tudunk utazni. 15 ország vesz részt ezen a versenyen, és méltó nemzetközi felkészülő állomásnak ígérkezik az Európa Bajnokság előtt.
Kemény heteknek nézünk elébe, és tudom nem lesz könnyű ez a kyokushin verseny sem. Egy biztos, kapuváriasan, a Castrumtól megszokott módon fogunk helyt állni, és mindent megteszünk, hogy büszkén jöhessünk le a tatamiról! - zárta tájékoztatóját Pantelics Péter.

Pantelics Bence fejre támad

„kampó” rúgás Németh Márktól

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!