Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Szeptember 08. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföld

Százhárman kerültek karanténba egy kapuvári iskolából

Százhárman kerültek karanténba egy kapuvári iskolából

A kontaktkutatás eredményeképp a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont 90 diákja és 13 tanára került járványügyi megfigyelés alá.

A tanévkezdés első napjai a megszokottak szerint zajlottak a kapuvári katolikus iskolaközpontban. Szentmisével egybekötött tanévnyitót tartottak, melyen nagy örömmel köszöntötték az elsősöket. Ám alig, hogy elkezdődött a tanév, felborult az intézmény nyugodt rendje. Biró Péter, a Páli Szent Vince Iskolaközpont igazgatója (képünkön) a hétvégén kapott értesítést a Népegészségügyi Központtól, miszerint 3 tanulónak pozitív lett a koronavírus tesztje.

– A 3 diák 3 különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista. Rögtön elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek. A nyelvi csoportbontás miatt a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat. A Minisztérium és Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet, első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek. A héten tesztelik őket, bízunk benne, többségében negatív eredménnyel zárul, és a két negatív tesztet követően visszatérhetnek az oktatásba – mondta az igazgató, aki arra is kitért, mi a teendő tömeges megbetegedés esetén:

– Két lehetőség van nagyszámú, igazolt fertőzés esetén. Az Oktatási Hivatal rendkívüli tanítási szünetet, az Operatív Törzs a digitális tanrendre való átállást rendelheti el. Utóbbira van intézkedési tervünk, amit megkaptunk az Emberi Erőforrásuk Minisztériumától. Az előző tanév alapján már tapasztaltunk is van a digitális oktatás terén, így a tavaszinál hatékonyabban, gördülékenyebben folyna az oktatás. Számítva a második hullámra, mi is, mint minden iskola, felkészültünk erre az eshetőségre – hangsúlyozta az igazgató.

További információkat a kisalfold.hu cikkében olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Két körözött férfit fogtak el a csornai rendőrök

Csornán és Szilsárkányban buktak le a körözött személyek.

2020. November 26. 16:00, csütörtök | Helyi

Kitüntetést kapott hősies helytállásáért egy csornai tűzoltó

Szabadnapján segített egy balesetet szenvedett teherautó sofőrjének.

2020. November 26. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2020. November 26. 09:00, csütörtök | Helyi

Tegyük szebbé együtt a nélkülöző családok karácsonyát!

Tartós élelmiszer és édesség gyűjtést szervez a Kónyi Szociális Központ.