Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. Szeptember 08. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföld

Százhárman kerültek karanténba egy kapuvári iskolából

Százhárman kerültek karanténba egy kapuvári iskolából

A kontaktkutatás eredményeképp a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont 90 diákja és 13 tanára került járványügyi megfigyelés alá.

A tanévkezdés első napjai a megszokottak szerint zajlottak a kapuvári katolikus iskolaközpontban. Szentmisével egybekötött tanévnyitót tartottak, melyen nagy örömmel köszöntötték az elsősöket. Ám alig, hogy elkezdődött a tanév, felborult az intézmény nyugodt rendje. Biró Péter, a Páli Szent Vince Iskolaközpont igazgatója (képünkön) a hétvégén kapott értesítést a Népegészségügyi Központtól, miszerint 3 tanulónak pozitív lett a koronavírus tesztje.

– A 3 diák 3 különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista. Rögtön elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek. A nyelvi csoportbontás miatt a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat. A Minisztérium és Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet, első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek. A héten tesztelik őket, bízunk benne, többségében negatív eredménnyel zárul, és a két negatív tesztet követően visszatérhetnek az oktatásba – mondta az igazgató, aki arra is kitért, mi a teendő tömeges megbetegedés esetén:

– Két lehetőség van nagyszámú, igazolt fertőzés esetén. Az Oktatási Hivatal rendkívüli tanítási szünetet, az Operatív Törzs a digitális tanrendre való átállást rendelheti el. Utóbbira van intézkedési tervünk, amit megkaptunk az Emberi Erőforrásuk Minisztériumától. Az előző tanév alapján már tapasztaltunk is van a digitális oktatás terén, így a tavaszinál hatékonyabban, gördülékenyebben folyna az oktatás. Számítva a második hullámra, mi is, mint minden iskola, felkészültünk erre az eshetőségre – hangsúlyozta az igazgató.

További információkat a kisalfold.hu cikkében olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 10:49, szombat | Helyi

Csornai drogkereskedő csoportot állított elő a rendőrség

Videóval

2021. Február 26. 16:00, péntek | Helyi

Lezárult a tűzoltósági őrsprogram Győr-Moson-Sopron megyében

Március elsején megkezdi működését a sopronkövesdi katasztrófavédelmi őrs.

2021. Február 26. 13:00, péntek | Helyi

Adóügyekben is minden egyszerűbb online

Már több mint két éve működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltője, az ONYA.

2021. Február 26. 09:00, péntek | Helyi

1956-os zászlót adományoztak Szil községnek

A zászló a családi hagyatékból került elő.