Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Augusztus 28. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Ösztöndíj kapuvári középiskolásoknak és egyetemistáknak

Ösztöndíj kapuvári középiskolásoknak és egyetemistáknak

Sedes Sapientiae Ösztöndíj. A latin név jelentése: Bölcsesség Széke, vagy Tudomány Katedrája, amely utal a tudományokban való alapos jártasságra és az élet bölcsességére.

„SEDES SAPIENTIAE” ösztöndíj

Az ösztöndíjat Kapuvár Város Önkormányzata alapítja költségvetése terhére, amelynek felhasználható összege tanévenként összesen 200.000,- Ft.

Célja a tanulásban, a közéletben és a város kulturális életében kiváló teljesítményt nyújtó fiatalok anyagi megbecsülése, kitüntetése és további ösztönzése az elmúlt tanév eredménye alapján. Az ösztöndíj nem szociális vonatkozású.
Az ösztöndíjat tanévre (2 szemeszter) kell meghirdetni, középiskolások („A” típusú pályázat) és felsőoktatásban tanuló fiatalok („B” típusú pályázat) részére. Tanévenként 5 középiskolás és 5 felsőoktatásban tanuló nyeri el az ösztöndíjat. Az ösztöndíj újrapályázható. Amennyiben egy tanévben nincs a létszámnak megfelelő nyertes, a maradék összeget a következő tanévre kell átvinni. Egy tanévben 20.000,- Ft nyerhető el személyenként.

A pályázat beadási határideje: 2012. szeptember 13. (csütörtök) 16.00 óra

A pályázatokat zárt borítékban, a pályázati típus, név és telefonszám feltüntetésével a Polgármesteri Hivatal emelet 3. számú irodájában kell
leadni vagy postai úton eljuttatni az alábbi címre: Kapuvár Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Gazdasági Iroda, 9330 Kapuvár, Fő tér 1.

A pályázat feltételei:
Elnyerheti minden kapuvári állandó lakhellyel rendelkező középiskolás és felsőoktatási intézményben tanuló diák, akinek a pályázat benyújtását megelőző tanévben tanulmányi átlageredménye mindkét félévben/szemeszterben 4,5 és 5,00 között van.

A pályázat típusai:

„A” típusú pályázat: Az ösztöndíjban kizárólag középfokú oktatási intézményben tanulók (gimnázium, szakközépiskola, szakiskola) részesülhetnek, akik nappali tagozaton középfokú képzésben vesznek részt. Azok a tanulók is pályázhatnak, akik középfokú tanulmányaik befejezése után szintén középfokú nappali tagozatos képzésben kívánják tanulmányaikat folytatni. (pl. szakmunkás bizonyítvány után érettségi megszerzése, technikusi oklevél megszerzése)

„B” típusú pályázat: Az ösztöndíjban kizárólag olyan nappali tagozaton tanulmányokat folytató felsőoktatási hallgatók részesülhetnek, akik a „Felsőoktatásról szóló” 1993. évi LXXX. törvényben meghatározott képzési időn belül állami felsőoktatási intézményben, ill. az Oktatási Minisztérium és az intézmények közötti megállapodás alapján nem állami felsőoktatási intézményben folyó nappali tagozatos, államilag finanszírozott első alapképzésben, első szakirányú továbbképzésben, vagy első akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben vesznek részt. Pályázhatnak az ösztöndíjra a rendvédelmi és katonai felsőoktatási intézmények hallgatói is.

Előnyt jelent az elbírálásnál:
- Kapuvár Város közéletében, sport, tanulmányi és egyéb versenyeken (sport, kultúra, zene, művészet, stb.) elért kiváló eredmények az elmúlt tanévben
- kiváló tanulmányi eredmény az elmúlt tanévben
- állami, és államilag elismert középfokú és felsőfokú nyelvvizsgák

Az ösztöndíj csak akkor kerül folyósításra, ha a pályázó beiratkozott középiskolai tanuló ill. beiratkozott hallgatója a felsőoktatási intézménynek valamint tanulói jogviszonnyal rendelkezik. A tanuló ösztöndíj visszafizetésére kötelezhető, ha abban a szorgalmi évben, amelynek szeptemberében a támogatást átvette, ellene fegyelmi vagy büntetőeljárásban büntetést állapítanak meg.
Az elnyert ösztöndíjat közvetlen adó és TB járulékfizetési kötelezettség nem terheli, azonban adóalapot növelő jövedelemnek számít.

A pályázatra való jelentkezés az önkormányzat által kiadott formanyomtatványon történik.
A pályázathoz csatolni kell:
- önéletrajzot
- iskolalátogatási igazolást
- az ellenőrzők, bizonyítványok, leckekönyvek eredetivel megegyező másolatát
- nyelvvizsga bizonyítványok eredetivel megegyező másolatát
- közéleti tevékenység (sportegyesület, művészeti csoportok, kulturális egyesületben való tagság, kimagasló eredmények stb.) igazolása

Az elbírálás során az önkormányzat:
- a határidőn túl benyújtott, vagy formailag nem megfelelő pályázatokat a bírálatból kizárja és kizárását írásban röviden indokolja
- minden határidőn belül benyújtott pályázatot érdemben elbírál

A nyertes személyekről az Egészségügyi és Oktatási Bizottság 2012. szeptemberi ülésén dönt.

A nyertesek részére az ösztöndíjat apolgármester egy összegben, a 2012. szeptember 24-i testületi ülésen adja át.

Az önkormányzat az általa támogatásban részesített ösztöndíjast írásban értesíti.

A pályázó az önkormányzat döntése ellen fellebbezéssel nem élhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon