Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 02. 19:10, péntek | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Tájékoztató a kapuvári képviselő-testület novemberi üléséről

Tájékoztató a kapuvári képviselő-testület novemberi üléséről

Két első napirendi pontját közmeghallgatás keretében tárgyalta a Képviselő-testület.

Az 1. napirendi pontban beszámoló hangzott el a helyi adókból származó bevételek alakulásáról és tájékoztató az adóigazgatási társulás tevékenységéről. Borsodi Tamás címzetes főjegyző a napirendi pont tárgyalása során az egyes helyi adónemekre lebontva mutatta be a beérkezett összegek mértékét és az adóalanyok számát.

Ezután Kapuvár Városi Önkormányzat 2011. évi költségvetésének háromnegyed éves teljesítéséről szóló beszámoló volt. A beszámoló számszaki adatai szerint az önkormányzat bevételeit 60,38 %-os szinten teljesítette, kiadásai pedig 48,98 %-on, ezen belül a működési kiadások 68,62 %-on, a felhalmozási kiadások 27,29 %-on teljesültek.

Az önkormányzat 2012. évi költségvetési koncepcióját is megtárgyalta a Képviselő-testület. A következő évre vonatkozó költségvetési koncepciót az államháztartásról szóló törvény 70. §-ában előírtak alapján a tárgyévet megelőző év november 30-áig kell a képviselő-testület elé terjeszteni. A 2012. évi költségvetési koncepció készítését nagymértékben befolyásolta, hogy a következő évben, években az önkormányzatok működésében, feladatellátásban, finanszírozásában jelentős változások várhatók.

A képviselő-testület elfogadta Kapuvár Városi Önkormányzat lakáskoncepcióját. Az önkormányzat számára készült koncepció célja, hogy rövid és hosszútávon tervezhetővé tegye az önkormányzat mint tulajdonos lakásgazdálkodását. A lakáskoncepcióban részletesen ismertetésre kerültek a jelenleg hatályos rendelkezések, amelyek az önkormányzat lakásgazdálkodására, illetve a lakások bérbeadásra vonatkoznak. Ezen túl az anyag kitér a demográfiai adatokra, a városban folyó önerős építkezésekre, telekkialakítási lehetőségekre, a szociális lakások állapotára, minőségére, a bérleti szerződésben rögzített jogokra és kötelezettségekre és a szociális lakásigénylésre.

Beszámoló hangzott el a Kapukom Kommunális, Kommunikációs és Ipari Park Kft. tevékenységéről. A cég jogelődje, a Kapuvári Ipari Park Kft. 2010 októberétől kezdte meg újszerű működését. Az elmúlt egy év során a városüzemeltetési, továbbá a városkommunkiációs és -marketing feladatok az önkormányzat döntései nyomán a városi céghez kerültek át az önkormányzati szolgáltatási struktúra egyszerűsítése, átláthatóságának növelése, komfortossá tétele, minőségének és költséghatékonyságának javítása céljából. A beszámoló ellátott feladatkörökként mutatja be a cég tevékenységének és gazdálkodásának teljes spektrumát.

A Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet adott beszámolót az új beruházásokkal összefüggésben. A beszámoló tartalmazta az intézmény 2011. I-III. negyedévi gazdálkodásának szöveges értékelését, a 2010-2011. évi beruházások alakulását, a szakdolgozói feladatokat és külön fejezetben mutatta be az egynapos sebészet tevékenységét.

Ezt követően a Képviselő-testület a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulása keretében végzett tevékenységekről szóló beszámolót hallgatta meg. Ennek keretében beszámoló hangzott el a bölcsődei, az óvodai és a közoktatási társulásokról, a pedagógiai szakszolgálati és a belső ellenőrzési feladatok ellátására kötött együttműködési megállapodások végrehajtásáról, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálati társulásról, valamint a központi háziorvosi ügyelet társulásáról.

A 8. napirendi pontban a Hámori György polgármester beszámolóját fogadta el a Képviselő-testület a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulásában végzett tevékenységéről.

A képviselő-testületi döntést, jóváhagyást igénylő ügyek között az alábbi napirendeket tárgyalta:
• véleményezés a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának felülvizsgálatáról
• Berg Gusztáv Szakiskola részére eszközbeszerzés engedélyeztetése

Zárt ülés keretében a Képviselő-testület lakásügyekben döntött és egyedi ügyben elvi támogatást nyújtott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei