Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Október 24. 16:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Tanösvény, kutyafuttató, büfé és nyilvános vécé Csornán a Vilmos Parkban

Tanösvény, kutyafuttató, büfé és nyilvános vécé Csornán a Vilmos Parkban

Csorna Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú Vilmos Park zöldterületének fejlesztésére több mint 40 millió forintos európai uniós támogatást nyert el.

Csorna Város Önkormányzata a TOP-2.1.2-15-GM1-2016-00004 azonosítószámú, Zöldterületi fejlesztések megvalósítása Csornán című projekt keretében a Vilmos Park területén hajtott végre komplex zöldterületi fejlesztést, melynek eredményeként a Vilmos Park növény és állatvilágát információs táblákkal is bemutató tanösvény és a csornai ebtulajdonosok igényeit kiszolgáló kutyafuttató került kialakításra, valamint a meglévő nyilvános illemhely újult meg. A parkba kilátogató családokat a játszótér mellé telepített új büfé várja.

A büfé kialakítása és a nyilvános illemhely felújítása során korszerű fejlesztések valósultak meg, mert a hűtés-fűtést és a világítást is napelemes áramtermelés egészíti ki, továbbá mind a beltéri, mind pedig a kültéri világítás ledes világítástechnikával működik. A megvalósult fejlesztés állagmegóvását, vagyonvédelmét a kiépített riasztó- és kamerarendszer biztosítja.

A fejlesztés legfőbb célja volt, hogy a terület alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, úgy, hogy közben a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, hozzájárulva a városi zöld környezet megteremtéséhez és ezek gazdaságos fenntartásához.

Az európai uniós fejlesztésnek köszönhetően a városi tanösvény, a büféépület, a komfortos nyilvános WC és a kutyafuttató létrejötte hozzájárul a pozitív városkép megerősítéséhez, a fejlesztés eredményeképpen az itt élők komfortérzete a remények szerint emelkedik, továbbá turisztikai látogatók és a befektetők számára is vonzóvá válik a város.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.