Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Január 22. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Tilos engedély nélkül megállni a Városháza mögött

Tilos engedély nélkül megállni a Városháza mögött

Felháborodást okozott az új intézkedés.

A csornai képviselő-testület decemberi határozatában megtiltotta a megállást a Városháza udvarában az engedéllyel nem rendelkezőknek. Engedélyt a hivatali dolgozók (város és járás), képviselők, üzlet tulajdonosok és gyermeküket óvodába, bolcsődébe szállító szülők kapnak.

Bölcsődés szülőktől érkezett a panasz, hogy az új rendelkezéssel több probléma is van. A bölcsőde sokkal kevesebb "Várakozási engedélyt" kapott, mint ahány gyerek oda jár. Így nem jutott minden szülőnek engedély. Arról már nem is beszélve, hogy a gyereket nem mindig ugyanaz a szülő viszi bölcsibe, az engedély viszont csak egy meghatározott rendszámra érvényes. Mit tegyen az a szülő, akinek az autójára nincs várakozási engedély? A bölcsődébe olyan gyerekek is járnak, akik még alig tudnak menni, ilyenkor a nagy hóban hogy viszik be a gyereket?

A másik probléma az, hogy korlátozott időtartamra érvényes a várakozási engedély. Reggel 6.30-8.00 között, és délután 15-17 között. A bölcsőde viszont 5.30-tól 17.30-ig van nyitva. Mit csináljon az a szülő, aki amúgy is nyűgös, álmos kisgyermekét fél hatkor viszi a bölcsődébe, vagy csak 17 óra után tudja elvinni onnan? Mit csináljon az a szülő, akinek telefonálnak, hogy gond van a gyermekével, megbetegedett, vagy bármilyen más ok miatt napközben viszi el a bölcsődéből? Mi értelme az időkorlátozásnak, amikor a szülők úgysem azonos időpontban viszik a gyerekeket a bölcsődébe.

A szülők úgy tudják, hogy a bölcsődei dolgozók egy darab "Várakozási engedélyt" sem kaptak. Nekik miért nem jár?

Megértjük, hogy most, miután a belvárosban növelték a fizető parkolóhelyek számát, az önkormányzati képviselők biztos és ingyenes parkolóhelyet akartak maguknak a városközpontban. Talán azonban jobban végig kellett volna gondolni a feltételeket, és nem megnehezíteni kisgyermekes szülők életét saját kényelmük érdekében. Talán érdemes lenne újra átgondolni ezt a döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.