Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2012. Január 10. 15:22, kedd | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Több mint 15 millió forint támogatás kapuvári civil szervezeteknek

Több mint 15 millió forint támogatás kapuvári civil szervezeteknek

Civil szervezetek pályázatait támogatja a kapuvári önkormányzat.

Kapuvár Város Önkormányzata, mint Közvetítő Szervezet, pályázatot hirdetett „A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével” c. városrehabilitációs projekt keretében, a Kapuvári Civil Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektek támogatására.

Pályázatot nyújthattak be helyi, a településen bejegyzett székhellyel rendelkező non-profit szervezetek. (egyesület, alapítvány, közalapítvány, köztestület, szociális szövetkezetek stb.)
A pályázat célja az volt, hogy Kapuvár Város Önkormányzata a központi városrész funkcióinak és az idegenforgalmi szerepének erősítése érdekében támogassa azon non-profit szervezeteket, akik a városközpont megújításában társadalmi szerepvállalást tesznek.
Kapuvár Város Képviselő Testülete a 2011. december 15-i ülésén összesen 15.125.000 Ft odaítéléséről döntött. A felhívásra érkezett 22 civil-pályázat mindegyike támogatásban részesült. A közeljövőben minden szervezettel aláírásra kerül a támogatási szerződés.
A testület a döntésével olyan programokat, rendezvényeket és akciókat támogat, melyek a kapuvári helyi és térségi szerepkört erősítik, a közösségfejlesztést támogatják, a település lakhatóságát és bemutathatóságát szolgáló kezdeményezéseket ölelnek fel. A támogatások további célja a településen belüli társadalmi és gazdasági kohézió kialakítása, illetve fejlesztése, a helyi természeti- gazdasági-társadalmi potenciálok sokrétű hasznosítása, bemutatása.

A pályázatok, a mini-projektek fesztiválok, kulturális programok, rendezvények, konferenciák, szemléletformáló képzések, tájékoztatók keretében valósulnak meg.

A támogatott programok még ebben az évben Kapuvár 850 éves jubileumának keretében valósulnak meg. Az első esemény várhatóan már februárban megrendezésre kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 16:00, péntek | Helyi

Az utasok elégedettségét méri a GYSEV

Kérdőív kitöltését kérik.

2020. November 27. 13:00, péntek | Helyi

Megjelentek a január 1-től induló lakásfelújítási támogatás részletei

Önerő nélkül is kihasználható a teljes 3 milliós támogatás.

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Két körözött férfit fogtak el a csornai rendőrök

Csornán és Szilsárkányban buktak le a körözött személyek.

2020. November 26. 16:00, csütörtök | Helyi

Kitüntetést kapott hősies helytállásáért egy csornai tűzoltó

Szabadnapján segített egy balesetet szenvedett teherautó sofőrjének.