Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2015. Április 14. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Trükkös csalók a Rábaköz falvaiban

Trükkös csalók a Rábaköz falvaiban

Legyen óvatos!

Kóny Község Önkormányzata legutóbbi képviselő-testületi ülésén a rendőrség közbiztonságról szóló tájékoztatóján felmerült, hogy az elmúlt hetekben a Rábaköz falvaiban több esetben vált időskorú személy trükkös csalás áldozatává. Kónyban is volt ilyen kísérlet, itt azonban szerencsére a csaló kísérlete kudarcot vallott. Aller Imre polgármester elmondta portálunknak, hogy a testület akkor azt kérte a rendőrségtől, hogy tájékoztassák a veszélyről az elsősorban veszélyeztetett időseket. A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai figyelemfelhívó szórólapot készítettek, az önkormányzat pedig abban segített, hogy minél szélesebb körben tájékoztathassák a lakosságot.

Az elkövetések során minden esetben az elkövető telefonon keresztül tévesztette meg áldozatát, melynek során a megtévesztett személy hozzátartozójának, vagy annak barátjaként adta ki magát, hogy aztán pénzt csalhasson ki a becsapott idős embertől. Hasonló ügyről korábbi cikkünkben mi is adtunk tájékoztatást.

A rendőrség azt tanácsolja, ha gyanús személy családtagként, vagy annak ismerőseként hívja fel kiszemelt áldozatát telefonon sürgős segítséget kérve, tegyen fel neki olyan kérdéseket, amire csak az a családtag tudja a választ, akire a telefonáló hivatkozott! Ha hozzátartozó kér kölcsön pénzt telefonon, csak személyesen adja át az összeget, ha Ön számára ismeretlen személyt küld, tagadja meg az átadást! Tisztázhatja a helyzetet, ha felhívja a hozzátartozóját, hogy tényleg Ő telefonált-e!

Telefonon soha senkinek ne árulja el, hogy mennyi pénzt tart otthonában!

Ha arra gyanakszik, hogy idegen személy hívta csalás szándékával, értesítse a rendőrséget! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát.

Abban az esetben, ha megtörtént a baj, csalás áldozatává vált, hívja azonnal a Rendőrség ingyenes segélyhívószámait: 107 vagy 112

Címkék: csaló, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 13:00, szerda | Helyi

Ebösszeírás Kapuváron

Az adatszolgálasztás elmulasztása esetén bírságot szabhatnak ki.

2023. Március 29. 09:00, szerda | Helyi

Bach koncert lesz csütörtökön a csornai zeneiskolában

Bach Mindenkinek Fesztivál

2023. Március 28. 16:00, kedd | Helyi

Többször is használta a talált bankkártyát az ismeretlen férfi

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.

2023. Március 28. 13:00, kedd | Helyi

Önkéntesek tisztították meg az árokpartokat Győrsövényház határában

Miért kell az árokpartokra kiszórni a szemetet?