Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 16. 19:22, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Trükkös tolvajok Kapuváron - Áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat

Trükkös tolvajok Kapuváron - Áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat

Idősek a célpontjaik

Trükkös tolvajokra hívja fel az idősek figyelmét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Legutóbb Kapuváron károsítottak meg ismeretlen tettesek egy idős asszonyt. Két férfi az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát 2016. április 7-én 10 óra körüli időben. A házban ,,ellenőrizték” a konnektorokat, miközben - a sértett figyelmét elterelve – eltulajdonítottak egy borítékot, a benne található készpénzzel és iratokkal együtt.
Lényeges, hogy az elkövetők a hitelesség érdekében az elkövetés előtt egy héttel telefonon keresztül felkeresték az idős nőt a szolgáltató nevében és időpontot egyeztettek a „munkára”, így látogatásukkor a sértett egyáltalán nem gyanakodott.

Kérjik, hogy a trükkös tolvajok ellen az alábbi tanácsainkat fogadják meg és azokra hívják fel szépkorú családtagjaik figyelmét is:

  1. A közüzemi szolgáltatók munkatársai igazolvánnyal rendelkeznek, azt mindig kérjék el tőlük!
  2. A szolgáltatóknál nincs készpénzforgalom, ezért ha valaki túlfizetésre, villanyóra cserére hivatkozva pénzt kér önöktől, minden esetben utasítsák azt vissza!
  3. Ismeretleneket ne engedjenek be otthonukba! Minden esetben győződjenek meg róla, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon, az-e, akinek mondja magát.
  4. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét és mondják el a rendőröknek mit tapasztaltak!

Ha kell, rendszeresen hívják fel időskorú rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból