Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 14. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzesetek, balesetek a múlt héten

Tűzesetek, balesetek a múlt héten

A 45. héten történt.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tíz ember sérült meg.

Kisbusz és személyautó karambolozott kedd este a 84-es főút 91-es kilométerszelvényénél, Újkér térségében. A műszaki mentést a sopronkövesdi hivatásos, a csepregi önkormányzati és önkéntes, valamint a lövői önkéntes tűzoltók hajtották végre. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és a személygépkocsiból feszítővágó segítségével kiszabadítottak egy embert, akit átadtak a mentőknek. A baleset helyszínéről a mentők két embert további vizsgálatokra kórházba szállítottak.

Elektromos kábelek égtek egy apartman fürdőszobájában szerda reggel Győrben, az Apáca utcai idősek otthonában. A tüzet az otthon karbantartója porral oltóval eloltotta. A győri hivatásos tűzoltók átvizsgálták a helyiséget és a lakrész átszellőztetésében közreműködtek. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Egy csuklós busz hátsó kereke füstölt és izzott csütörtök kora reggel Győrben, a Váci Mihály úti buszöbölben. A győri hivatásos tűzoltók vízsugárral visszahűtötték a jármű túlhevült kerekét és környezetét. Tűz nem keletkezett, személyi sérülés sem történt.

Két személyautó ütközött csütörtök délután a 82-es főúton az M1-es autópálya lehajtójánál, Győrújbarát térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó péntek délután Mosonmagyaróváron, a Károly úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. A helyszínre érkeztek a társhatóságok is. Az autóban a sofőr egyedül utazott, őt a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította.

Egy kétszintes családi ház emeletén a hajópadló kapott lángra szombat délután, Csornán az Erzsébet királyné utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd a további izzások megszüntetése miatt megbontották az átégett födémet. Az egységek egy PB gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyet nem ért hőhatás. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy asztalosműhelyként működő, ötven négyzetméter alapterületű épület és egy kisebb, fatárolásra használt fa szerkezetű épület égett teljes terjedelmében vasárnap délután a 8518-as számú út mentén, Balf közelében. A soproni, a sopronkövesdi, a kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az egységek az épületből két elektromos kerékpárt, egy quadot és két üzemanyagkannát hoztak ki. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Címkék: baleset, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.