Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 27. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Ugrás az ismeretlenbe

Ugrás az ismeretlenbe

Elfogadta a 2013. év költségvetési koncepcióját a Kapuvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Hámori György polgármester szóbeli bevezetőjében felhívta képviselőtársai figyelmét, hogy ne számítsanak békés nyugodt decemberre. Még mindig nem végleges a közigazgatás és az önkormányzati közfeladatok átszervezésének módja és a megmaradó feladatok finanszírozása. Alig több mint egy hónap van 2013 január 1-ig, amikor elindulnak a járások, és állami kézbe kerülnek az iskolák. Ez két olyan jelentős változás, ami miatt biztosan súlyos kérdéseket tárgyaló testületi ülésekre lehet még számítani idén.

A polgármester az előterjesztésben így jellemezte a 2013. évet: Ugrás az ismeretlenbe. Elmondta, hogy ilyen nehéz helyzetben még nem készítettek költségvetési koncepciót. Nagy az információhiány a közigazgatás és a közoktatás átszervezésével kapcsolatban, és jelenleg fogalmuk sincs, hogy az átvett feladatok miatt mennyi pénzt von el az önkormányzattól a kormány, mennyi pénz jut majd a megmaradó feladatokra. Azt már lehet tudni, hogy januártól az állam fizeti a pedagógusok bérét, de hogy a fűtés, villany és egyéb számlákat ki fizeti , arról még sejtelmük sincs. Felmentést kértek e terhek fizetése alól, amit egyrészt még nem bíráltak el, másrészt ha megismerik majd a leendő bevételeiket és a megmaradó feladataikat, akkor dönthetnek úgy is, hogy az iskolák fenntartási költségeit visszaveszik.
Két fő irányelvet tartalmaz a koncepció. Első a megmaradó intézmények biztonságos működtetése, második a megkezdett beruházások befejezése. További fejlesztésekre csak a források ismeretében, és azok megléte esetén vállalkoznak. Ez azért is fontos, mert 2013-tól nem lehet költségvetést hiánnyal tervezni.

A költségvetési koncepciót a testület nagy szavazattöbbséggel elfogadta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?