Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 22. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Új bölcsőde építésére pályáz a csornai önkormányzat

Új bölcsőde építésére pályáz a csornai önkormányzat

Az Európai Unió támogatásából építenének.

Intézmények közti vitát is kiváltott tavaly, mikor az elhelyezési gondokkal küzdő csornai bölcsőde férőhelyeinek számát 63-ról 78-ra emelték. Ezt csak úgy tudták megtenni, hogy csoportszobát csináltak a korábbi tornaszobából. Az intézmény így már nagyon túlterhelt és bezárt lett, az udvart közösen használják az óvodásokkal, a teraszok fedetlenek. Sem csoportszoba, sem udvar fejlesztésére nincs már hely. További férőhelyekre pedig szükség lenne.

A képviselő-testület elé tegnap sürgősséggel terjesztett javaslat szerint a Vilmos-parkban kapna helyet egy új építésű bölcsőde, aminek a felépítéséhez 100%-os támogatású európai uniós pályázatot kíván igénybe venni az önkormányzat. A pályázat a „Foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” címet viseli, célja, hogy a bölcsődei, óvodai ellátáshoz való hozzáférés és az ellátás minőségének javításával segítse a kisgyermeket nevelők munkába állását. Az önkormányzat optimális esetben saját forrás nélkül, teljes mértékben támogatásból tudná megépíteni az új bölcsődét. A Szent István téren maradna az óvoda, így nekik is jut terjeszkedési, bővülési lehetőség.

Az új Vilmos-parki helyszínen olyan 80 férőhelyes bölcsőde építésére pályáznak, ami szükség esetén 100 főre bővíthető. Itt megfelelő nagyságú játszóudvart is ki tudnak alakítani a kicsiknek, és lehetőség van a szabványban előírt kiszolgáló épületek elhelyezésére is (babakocsi tároló, mosoda, kerékpár tároló). A javaslatot egyhangú szavazással fogadta el a képviselő-testület.
A támogatási kérelmet május 23-ig kell benyújtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból