Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 13. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Utazó bűnözőket fogtak a kapuvári rendőrök

Utazó bűnözőket fogtak a kapuvári rendőrök

Állampolgári bejelentés alapján kezdtek intézkedni a rendőrök, üldözés lett a vége.

Állampolgári bejelentés érkezett a napokban a Kapuvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, mely szerint Kapuváron a Lumniczer utca egyik társasházában gyanúsan viselkedő személyekre figyeltek fel, akik a hozzájuk intézett kérdésekre, hogy mit, kit keresnek ott, elfogadható választ adni nem tudtak sőt, a további kérdések elől sietve távoztak a lépcsőházból, a belváros felé.
Az ismeretlenek felkutatása, igazoltatása miatt a rendőr járőr és a nyomozók a belváros átvizsgálásába kezdtek, mely során a járőr egy gyanús autóra lett figyelmes a Batthyányi utcában. Az autóban tartózkodó sofőrt ellenőrzés alá vonták.

Eközben a bűnügyi szolgálat tovább folytatta a gyanúsan viselkedők felkutatását, mely során észlelték, hogy a Batthyányi utca egyik társasházától sietve távozik két személy és eltűnnek a ház mögött, a piactér forgalom elől elzárt részén. A távolság miatt nem látták jól őket, de az, hogy gyorsan távoztak, gyanút keltő volt. A nyomozók üldözőbe vették az ismeretleneket, akiknek felkutatásába mind gépkocsival, mind gyalogosan bekapcsolódott a szolgálatban lévő közrendvédelmi és bűnügyi állomány is.

Ezzel párhuzamosan az ismeretlenek által elhagyott társasházba irányított rendőrök által végzett adatgyűjtés során kiderült, hogy nem véletlenül siettek el a keresett személyek, ugyanis két lakásba is betörés történt.

Az elkövetők kerítéseken átugorva, a belvárosi ingatlanok udvarain át menekültek. Nyomon követésükben az aktív állomány segítségére sietett egy nyugdíjas kolléga is. Az üldözöttek kis időre megbújtak az egyik udvaron egy épület lapos tetején, ami azonban nem tűnt biztonságosnak számukra, ugyanis a rendőrök az udvarokat is szisztematikusan átvizsgálták.

Szorongatott helyzetükből ismét futva próbáltak menekülni, mely azzal végződött, hogy a könyvtár udvarán át menekülőket szorosan követve, körbe fogva a rendőrök – pár kerítés átugrását követően- egyiküket a főúton, másikukat a Polgármesteri Hivatal előtti parkban elfogták.

Az eltulajdonított kb. 1.000.000,-Ft értéket képviselő dolgok -ékszer, műszaki cikk, szeszesital, ezüst illetve egyéb tárgyak- hiánytalanul előkerültek.

Elfogásukat követően megállapítást nyert, hogy az elkövetők nevelőapa és fiatalkorú fia, a sofőr pedig a nevelőapa sógornője volt.

Az elfogott személyek ellen betöréses lopás illetve kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt az eljárás a Kapuvári Rendőrkapitányságon folyamatban van.

Címkék: kapuvár, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.