Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 01. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Utcára kerültek a Hollóházi Porcelán dolgozói

Utcára kerültek a Hollóházi Porcelán dolgozói

Megszűnt a munkaviszonyuk a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. minden dolgozójának – írja a BorsodOnline.

A honlap május végén számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. májusi taggyűlésén a többségi tulajdonában lévő Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. működtetését jogutód nélkül megszünteti.

A felszámolási eljárás során a társaság dolgozói továbbra is megkapták járandóságukat. A mai napon azonban minden dolgozónak megszűnt a munkaviszonya. Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere elmondta, májustól folyamatosan próbált megoldást találni a problémára. Szeretett volna speciális közmunkakeretet kérni a településnek, hiszen a leépítés következtében legalább 100 hollóházi egykori porcelángyári dolgozónak a munkanélküli járadék lejárta után nem marad jövedelme, csak az önkormányzati segély. Ehhez pedig önerőt kellene biztosítani az önkormányzatnak, amire nincs keret, hiszen így is ötmilliós adóssággal küzd a hegyközi település. Koleszár Sándor elmondta, a porcelángyár területén szeptembertől megkezdi működését egy cég, amely azonban csak mintegy ötven embert vesz át a most elbocsátott kétszázból.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: felszámolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk