Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2021. Április 12. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádat emelnek a csornai rokonaitól telefonokat lopó férfi ellen

Vádat emelnek a csornai rokonaitól telefonokat lopó férfi ellen

A Csornai Rendőrkapitányság befejezte egy 24 éves soproni férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint bejelentés érkezett 2019 december végén arról, hogy valaki egy csornai család három telefonját is ellopta. A nyomozók tanúként hallgatták ki a sértetteket, akik elmondták, hogy az este, amikor nyugovóra tértek otthonukban még mindegyikük készüléke megvolt, reggelre azonban már se a telefonokat, se a töltőiket nem találták. A nyomozóknak azt is elmondták, hogy náluk vendégeskedett egyikük rokona, egy 24 éves soproni fiatalember, akivel soha sem volt baj. Nem akarták őt gyanúsítani a lopásokkal, azonban furcsa volt számukra, hogy pont a mobilok eltűnésének napján, minden elköszönés nélkül távozott a fiatal a hajnali órákban a házukból.

A rendőrök a kapott információkat ellenőrizve megállapították, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetője mégiscsak a családnál vendégeskedő fiatal volt, aki az ellopott telefonokat időközben megpróbálta értékesíteni. A férfit a nyomozás során többször is gyanúsítottként hallgatták ki, végül a terhelő adatok alapján üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg. A kihallgatásai során a soproni fiatalember vallomást nem tett, azonban a bűncselekmény elkövetését elismerte a nyomozóknak.

A Csornai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 15. 10:00, szombat | Helyi

Legkésőbb csütörtök éjfélig lehet módosítani és beadni az szja bevallás tervezeteket

Néhány segítség a bevallás tervezet ellenőrzéséhez, módosításához.

2021. Május 14. 16:00, péntek | Helyi

Hat rábaközi önkéntes mentőszervezet nyert központi pályázati támogatást

Védőruházatra, tűzoltó járművek üzemeltetésére nyertek támogatást.

2021. Május 14. 13:00, péntek | Helyi

Szerszámgépeket lopott egy öntésmajori házból

A kapuvári járőrök három óra alatt elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

2021. Május 14. 09:00, péntek | Helyi

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket

Május elejéig csaknem 180 ezer egyéni vállalkozó, több mint 68 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély juttatta el szja-bevallását a NAV-hoz.