Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2014. Július 16. 06:00, szerda | Belföld

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet?

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet?

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet? Konkrét ügy alapján kérdezett az olvasó az onlinejogsebesz.hu szakembereitől, akik hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőt! Ne feledje, joga van kérdezni.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
2 évvel a válás után keresetet adtak be ellenem ingóságok elosztásával kapcsolatban. Volt párom teljes költségmentességet kapott. A szembesítések eredményre nem vezettek. Közben én is viszontkeresettel éltem és itt is a szembesítések eredménytelenek voltak.

Kérdésem az lenne, ha így marad és a bíróság nem tud határozni az ügyben, akkor én fizetek mindent? Nekem nincs ügyvédem, volt páromnak van, így azt is nekem kell fizetni, mert viszontkeresetet adtam be?

Volt párommal megegyezni nem lehet, azt mondja, ez neki nem kerül semmibe!

Válaszát köszönöm

2014. 06. 10.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Házassági vagyonjogi perben nem javaslom, hogy ügyvéd nélkül járjon el, mivel ennek súlyos anyagi következményei lehetnek.

Amennyiben anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy ügyvédhez forduljon, kérjen a bíróságtól teljes költségmentességet és kérje pártfogó ügyvéd kirendelését. A teljes költségmentességet a www.birosag.hu oldalról letöltött személyes költségmentességi nyomtatvány kitöltésével és bíróságra történő beadásával kérheti.

A bíróság mindenféleképpen dönteni fog, mégpedig annak a javára, aki eredményes bizonyítási eljárást fog lefolytatni.

A bizonyítási eljárás során azt kell bizonyítani, hogy a volt párja annyi ingóságot vitt el, hogy az a több, mint a házastársi vagyonközösség alatt szerzett közös vagyon fele. Vagy, hogy még az ön különvagyonába tartozó (házasság előtt már meg volt, ajándékba kapott stb.) ingóságokat is elvitte.

Önmagában az a tény, hogy a szembesítés eredménytelen volt csak azt jelenti, hogy nem egyeznek az álláspontjaik. Vigyen tanúkat, bizonyítékokat állítása alátámasztására.

A perköltséget egyébként a pervesztes fél fogja fizetni.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Csomós Lilla Annamária
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 12:49, szerda | Belföld

Szijjártó: nagy győzelem, hogy az Európai Bíróság megállapította a paksi bővítés jogszerűségét

Nagy győzelem Magyarország számára, hogy az Európai Bíróság az osztrák keresetet elutasítva szerdán megállapította, hogy a paksi bővítés minden szempontból megfelel a közösségi szabályoknak.

2022. November 30. 12:46, szerda | Belföld

Csaknem 20 ezer milliárd forintba kerülne a magyar lakásállomány energetikai felújítása

A teljes magyar lakóingatlanállomány költségoptimalizált energetikai felújítása októberi árakon számolva 18-19 ezer milliárd forintba kerülne - derül ki a Takarék Indexből.

2022. November 30. 12:45, szerda | Belföld

KSH: októberben 41,7 százalékkal nőttek az ipari termelői árak

2022. November 30. 09:15, szerda | Belföld

Használtautó-hirdetésekből választotta ki áldozatait a katalizátortolvaj

Rendvédelmi szerv korábban leselejtezett járművével ment ráadásul lopni, hogy kisebb eséllyel állítsák meg az úton.