Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2012. Március 06. 14:05, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Változnia kell Putyin politikájának

Változnia kell Putyin politikájának

Oroszországban engednek a gyeplőn, de azért a korbács is előkerül – így kommentálta a tegnap tartott elnökválasztást Gereben Ágnes szakértő.

Hétfőn hivatalosan is bejelentették Vlagyimir Putyin győzelmét, aki előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 63 százalékát szerezte meg.

Gereben Ágnes a Gazdasági Rádiónak azt mondta, a választásokat követően meg kell változnia Putyin politikájának. Szerinte a tüntetésekkel Oroszországban is elindult az a folyamat, ami Észak-Afrikában kezdődött meg tavaly.A választási eredményekre a moszkvai tőzsdén első reakcióként emelkedtek az árfolyamok. Elemzők szerint Vlagyimir Putyin győzelmének hosszú távon is pozitív hatása lesz, azok a befektetők ugyanis, akik a decemberi nagyszabású tüntetések idején elpártoltak Oroszországtól, ismét aktivizálhatják magukat az orosz tőkepiacon.

Közben Putyin ellen tüntettek Moszkvában. A Puskin téren több százan gyűltek össze. A rendfenntartók kiszorították a demonstrálókat a térről; több embert őrizetbe vettek. A résztvevők előre hozott parlamenti és elnökválasztást követeltek. A parlamenten kívüli ellenzék azt ígéri, hogy nem hagy fel a tisztességes választásokért és a Putyin távozásáért szervezett akciókkal. Putyin a voksoláson tapasztalt visszaélések kivizsgálását ígérte. Nemzetközi megfigyelők szerint az orosz elnökválasztás tisztaságával komoly problémák voltak; a magyar Alkotmánybíróság elnöke, Paczolay Péter úgy fogalmazott: a választás szabad volt, de tisztasága megkérdőjelezhető.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Külföld

Hollandiában 130 embert tartóztattak le a kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

A zavargások nyomán további 130, főleg fiatalt vettek őrizetbe a holland hatóságok szerdára virradó éjszaka a koronavírus-járvány lassítása érdekében bevezetett kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

2021. Január 27. 17:05, szerda | Külföld

Újabb gazdasági mentőcsomagot jelentett be a szerb elnök

Újabb gazdaságélénkítő mentőcsomagot jelentett be Aleksandar Vucic szerb elnök, aki arról beszélt, a koronavírus-járvány sújtotta vállalatok mellett Belgrád ismét segít az állampolgárokon is.

2021. Január 27. 15:03, szerda | Külföld

Már alig bírják a terhelést a kórházak Izraelben

Izraelben már alig bírják a terhelést a kórházak a Covid-betegek magas száma miatt, a mentők a parkolókban várakoznak az új betegekkel - jelentette a 12-es kereskedelmi televízió szerdán.

2021. Január 27. 12:01, szerda | Külföld

Meghalt az angliai kórházban mesterséges táplálásról lekapcsolt lengyel férfi

Elhunyt az angliai Plymouth város kórházában az a lengyel férfi, akinek mesterséges táplálását kómás állapota miatt megszüntették, és akinek hazaszállítását több napja próbálta elérni a lengyel kormány