Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2012. Március 08. 20:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Városközpont fejlesztés kivitelezési szerződés aláírása

Városközpont fejlesztés kivitelezési szerződés aláírása

„A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével” című projekt kivitelezési szerződésének aláírása

Kapuvár Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretében meghirdetett „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyeijogú városokban” című pályázatán 526.531.690,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a kapuvári településközpont megújítására. A megvalósuló beruházás elszámolható költsége meghaladja a 664 millió forintot, melyhez a támogatási összegen kívüli önrészt Kapuvár Város biztosítja saját forrásaiból.

A beruházás legfontosabb céljai: egységesebb városközpont és erősebb városközponti funkció kialakítása, a város kulturális szerepkörének megerősítése.

A beruházás környezetrendezési, környezetalakítási munkálatai során közintézmények és közterületek felújítására, kerékpárutak és parkolók kialakítására kerül sor az alábbiak szerint:

• a műemléki épületben helyet foglaló Városháza külső megújítása, figyelembe véve az energetikahatékonysági elvárásokat és az akadálymentesítési követelményeket
• a Fő téri zöldfelületek megújítása (Várkert, Várárok, Hősök parkja)
• a Rábaközi Művelődési Központ épületének korszerűsítése, külső- és részleges belső felújítása
• a Szent Anna templom külső (falazati) felújítása
• a Piactér környezetének rendezése, zöldfelületi megújítása
• Piactéri elárusító asztalok beszerzése
• a Piactéren lévő, évek óta zárva lévő étterem bővítése és újbóli megnyitása
• a Piactéri üzletek egységes arculat mentén történő felújítása és akadálymentesítése
• a Temető, és a kiszolgáló épület átalakítása, felújítása

Kapuvár Város Önkormányzata a városközpont megújítása projekt keretében pályázatot hirdetett ún. mini-projektek támogatására helyi, a településen bejegyzett székhellyel rendelkező non-profit (civil) szervezetek részére. A felhívásra érkezett 22 civil-pályázat mindegyike támogatásban részesült, összesen 15 125 000 Ft értékben.

A projekt Támogatási Szerződése 2011. október 5-én került aláírásra, ezután kezdődhetett meg a kivitelezői munkálatokra kiírt közbeszerzési eljárás. A sikeres előkészítő munka eredményeként, 2012. március 7-én Kapuvár Város Polgármesteri Hivatalában írták alá a nyertes Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-vel a kivitelezői szerződést, ezzel elhárult minden akadály a munkálatok megkezdése elől. A kivitelezés befejezési határideje 2012. december 30. A ZÁÉV Zrt. nettó 422.011.222,- Ft összegért végzi el a szerződésében vállalt feladatait. A munkák tényleges megkezdése előtt Kapuvár Város teljes lakossága szórólap formájában, általánosságban is tájékoztatva lesz a beruházás keretében megvalósuló projektelemekről. A munkálatok részleteit, várható ütemezését lakossági fórum keretében ismerhetik meg az érdeklődők, szintén a tényleges munkavégzés elindulása előtt.

Címkék: kapuvár

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 16:00, szerda | Helyi

Tartós helyettesítéssel történik néhai Dr Gelencsér Gyula háziorvosi körzetének ellátása

Rendelési idő, időpontkérés, receptírás módja.

2020. November 25. 13:00, szerda | Helyi

A fűtési szezon kezdete óta országszerte megszaporodtak a lakástüzek

Fűtsünk, de legyünk biztonságban!

2020. November 25. 08:53, szerda | Helyi

Hogyan előzzük meg a fagykárokat a fűtetlen épületekben?

Megjöttek a fagyok!

2020. November 24. 16:00, kedd | Helyi

Szil idén is csatlakozott a karácsonyi cipősdoboz akcióhoz

Felhívás