Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2012. Március 08. 20:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Városközpont fejlesztés kivitelezési szerződés aláírása

Városközpont fejlesztés kivitelezési szerződés aláírása

„A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével” című projekt kivitelezési szerződésének aláírása

Kapuvár Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) keretében meghirdetett „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyeijogú városokban” című pályázatán 526.531.690,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a kapuvári településközpont megújítására. A megvalósuló beruházás elszámolható költsége meghaladja a 664 millió forintot, melyhez a támogatási összegen kívüli önrészt Kapuvár Város biztosítja saját forrásaiból.

A beruházás legfontosabb céljai: egységesebb városközpont és erősebb városközponti funkció kialakítása, a város kulturális szerepkörének megerősítése.

A beruházás környezetrendezési, környezetalakítási munkálatai során közintézmények és közterületek felújítására, kerékpárutak és parkolók kialakítására kerül sor az alábbiak szerint:

• a műemléki épületben helyet foglaló Városháza külső megújítása, figyelembe véve az energetikahatékonysági elvárásokat és az akadálymentesítési követelményeket
• a Fő téri zöldfelületek megújítása (Várkert, Várárok, Hősök parkja)
• a Rábaközi Művelődési Központ épületének korszerűsítése, külső- és részleges belső felújítása
• a Szent Anna templom külső (falazati) felújítása
• a Piactér környezetének rendezése, zöldfelületi megújítása
• Piactéri elárusító asztalok beszerzése
• a Piactéren lévő, évek óta zárva lévő étterem bővítése és újbóli megnyitása
• a Piactéri üzletek egységes arculat mentén történő felújítása és akadálymentesítése
• a Temető, és a kiszolgáló épület átalakítása, felújítása

Kapuvár Város Önkormányzata a városközpont megújítása projekt keretében pályázatot hirdetett ún. mini-projektek támogatására helyi, a településen bejegyzett székhellyel rendelkező non-profit (civil) szervezetek részére. A felhívásra érkezett 22 civil-pályázat mindegyike támogatásban részesült, összesen 15 125 000 Ft értékben.

A projekt Támogatási Szerződése 2011. október 5-én került aláírásra, ezután kezdődhetett meg a kivitelezői munkálatokra kiírt közbeszerzési eljárás. A sikeres előkészítő munka eredményeként, 2012. március 7-én Kapuvár Város Polgármesteri Hivatalában írták alá a nyertes Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-vel a kivitelezői szerződést, ezzel elhárult minden akadály a munkálatok megkezdése elől. A kivitelezés befejezési határideje 2012. december 30. A ZÁÉV Zrt. nettó 422.011.222,- Ft összegért végzi el a szerződésében vállalt feladatait. A munkák tényleges megkezdése előtt Kapuvár Város teljes lakossága szórólap formájában, általánosságban is tájékoztatva lesz a beruházás keretében megvalósuló projektelemekről. A munkálatok részleteit, várható ütemezését lakossági fórum keretében ismerhetik meg az érdeklődők, szintén a tényleges munkavégzés elindulása előtt.

Címkék: kapuvár

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 13. 09:00, csütörtök | Helyi

Néhány napon belül kétszer ütött ki tűz a jánossomorjai hulladéklerakó telepen

Több ezer négyzetmétert érintett a tűz.

2021. Május 12. 16:00, szerda | Helyi

Május 20-ig meghosszabbított üzemidővel működnek a NAV infovonalai

Telefonos ügyfélszolgálat az adóbevallás dömpingjében.

2021. Május 12. 13:36, szerda | Helyi

Közlekedik a család

A családi közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy ŠKODA KAMIQ

2021. Május 12. 09:00, szerda | Helyi

Már csak néhány napig módosítható a személyi jövedelemadó bevallás tervezete

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani.