Városlista
2023. február 9, csütörtök - Abigél

Hírek

2015. December 11. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: GYSEV Zrt

Vasárnaptól jelentősen változik a vonatok menetrendje

Vasárnaptól jelentősen változik a vonatok menetrendje

Indulás előtt mindenképp tájékozódjon!

A 2015. december 13-án életbe lépő új vasúti menetrendben az előző évhez képest jelentős változások történnek az egyes vasútvonalakon. A főbb változásokról az alábbiakban olvashatnak.

Győr–Sopron vasútvonal

A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy a Sopronból induló reggeli első InterCity (939) kivételével megszűnik a vonatok csornai szét-, illetve összekapcsolása a szombathelyi vonatrésszel. A vonatok teljes szakaszukon önállóan közlekednek, ezzel gyorsabb összeköttetést nyújtva a főváros felé. Módosulnak a vonatok indulási és érkezési időpontjai is. Kérjük, kísérjék figyelemmel az új menetrendet!

A vonalat érintő, főváros felé/felől közlekedő gyorsvonatok megszűnnek, helyüket a regionális közlekedésben a hivatásforgalomhoz jobban igazodó, módosított menetrend szerint közlekedő személyvonatok, távolsági forgalomban pedig a Komáromban és Tatán is megálló InterCity vonatok veszik át.

Szombathely–Csorna–Hegyeshalom(–Rajka) vasútvonal

A Szombathelyről induló reggeli első InterCity (919) kivételével megszűnik a vonatok csornai szét-, illetve összekapcsolása a soproni vonatrésszel. A vonatok teljes szakaszukon önállóan közlekednek, ezzel gyorsabb összeköttetést nyújtva a főváros felé. Szombathely és Budapest között 10, visszafelé pedig 13 perccel csökken az InterCity-k menetideje. Módosulnak a vonatok indulási és érkezési időpontjai is.

Csorna és Szombathely között változik a személyvonatok menetrendje is. Megszűnik a Szombathelyről 7:00-kor Győrbe induló gyorsított személyvonat, helyette 7:10 perckor InterCity vonat közlekedik Győrön át Budapestre. Új betétjárat kerül bevezetésre, mely 20:26-kor indul Répcelakról, és 21:07-kor érkezik Szombathelyre.

Csorna és Hegyeshalom között jelentősen változik a személyvonatok menetrendje. A Hegyeshalom és Rajka közötti vonatok többsége is módosított menetrend szerint közlekedik. Kérjük, kísérjék figyelemmel az új menetrendet!

December 13-tól érvényes új menetrend a

Győr-Sopron és aSzombathely-Csorna-Hegyeshalomvonalakon

Címkék: menetrend, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 18:01, szerda | Helyi

Autó égett az M85-ösön, még dolgoznak a tűzoltók

Forgalomkorlátozásra kell számítani Csorna térségében, a Sopron felé vezető oldalon.

2023. Február 08. 16:00, szerda | Helyi

Idősek farsangja Szanyban

Húshagyókedden a Művelődési Központban.

2023. Február 08. 13:36, szerda | Helyi

Áramszünet esetén figyeljünk a fűtési rendszerünkre is!

Áramszünet esetén a felhevült rendszer keringetés hiányában akár fel is robbanhat.

2023. Február 08. 09:00, szerda | Helyi

Lopás miatt keresik a rendőrök az ismeretlen férfit

A nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.