Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 20. 21:40, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Vesztegetés miatt emelt vádat tizenegy nőgyógyász és két szülésznő ellen az ügyészség

Vesztegetés miatt emelt vádat tizenegy nőgyógyász és két szülésznő ellen az ügyészség

Vesztegetés miatt vádat emelt az Állami Egészségügyi Központ tizenegy nőgyógyász szakorvosa és két szülésznője ellen a Fővárosi Főügyészség - értesült az MTI Hírcentrum.

Az m1 péntek esti Híradójában elhangzott: a vádirat szerint a volt MÁV Kórház szülészeti és koraszülöttosztályán dolgozó orvosok 2007 áprilisa és 2008 júliusa között legalább húsz esetben pénzt kértek az osztályra felvett kismamáktól a szülések levezetéséért és az egyéb beavatkozásokért. A vádlottak között van az akkori osztályvezető főorvos is - tették hozzá.
Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradóban azt mondta: "a vádlottak az osztályra érkező, szülés előtt álló kismamáktól és azok hozzátartozóitól az egyes orvosi ellátásokért - amelyeket egyébként az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is fedezett, így a szülés levezetéséért, az altatásért vagy az érzéstelenítésért - körülbelül ötezer és ötvenezer forint közötti összegeket kértek".
Az ügyészség az orvosokkal és az egyik szülésznővel szemben pénzbüntetés, a másik szülésznővel szemben, akit üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak, letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri. A vádlottak szabadlábon védekeznek. A Híradó stábja az érintettek ügyvédjeit is megkereste; akiket elértek, azok azt mondták, "védenceik tagadják, hogy pénzt kértek volna".
A szülés költségeit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fedezi, ugyanakkor Csomóné Lindmayer Katalin, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnökhelyettese az m1 Híradójában úgy nyilatkozott: sokan fizetnek az orvosnak és személyzetnek, ettől várják, hogy jobban figyeljenek rájuk.

Címkék: ügyészség, vád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.