Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 31. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Vettel hibátlanul zárta az Indiai Nagydíjat

Vettel hibátlanul zárta az Indiai Nagydíjat

Sebastian Vettel magabiztos győzelmet aratott az első Indiai Nagydíjon, amely az izgalmak tekintetében elmaradt a várakozásoktól.

A világbajnok versenyző az idén 11-edszer nyert, mögötte Jenson Button lett a második és Fernando Alonso a harmadik. A verseny legizgalmasabb jelenete a 24. körben történt: Lewis Hamilton és Felipe Massa az idén ötödször ütközött össze egymással, ezúttal a brazil volt a hibás, és meg is büntették. Hamilton végül a 7. helyen ért célba a két Mercedes mögött. A rendező India Adrian Sutil 9. helyének örülhetett a Force Indiában.

Sebastian Vettel számára biztosan nem volt unalmas az Indiai Nagydíj: a világbajnok pilóta megszerezte pályafutása első Grand Chelemjét, azaz úgy nyert versenyt a pole pozícióból rajtolva, hogy végig ő vezetett, és még a leggyorsabb kört is ő jegyezte. Erre korábban csak 21 pilóta volt képes az F1 történetében, az aktív pilóták közül csak ketten: Michael Schumacher ötször, Fernando Alonso pedig egyszer, a tavalyi Szingapúri Nagydíjon.

Az első Indiai Nagydíjon ez és a Lewis Hamilton, Felipe Massa páros idei ötödik ütközése jelentette az érdekességet, a verseny maga ugyanis elmaradt a várakozásoktól, meglehetősen eseménytelenül telt el a másfél óra. Az idén elszoktunk az ilyen futamoktól, és a pilóták által a vezetési élmény miatt megkedvelt pályára is kissé rossz fényt vet.

A dobogóra Vettel mellett Jenson Button és Alonso állt fel, a vb-pontversenyben szintén 2. és 3. pilóta között ezzel nőtt a különbség, mint ahogy Mark Webber lemaradása sem csökkent, az első sorból rajtoló ausztrál az első körben Buttonnal, a második boxkiállások során Alonsóval szemben veszített pozíciót, és előzni nem tudott.

Michael Schumacher ötödik lett, megelőzve Nico Rosberget és Hamiltont, aki Massával történt ütközését követő orrcseréje után esett vissza a két Mercedes mögé, és nem tudta ledolgozni hátrányát. Massát találták vétkesnek a sportbírók, a boxutcai áthajtásos büntetése után nem sokkal ugyanúgy kitörte első kerekét, mint az időmérőn, és kiesett.

Jaime Alguersuari pontot szerzett, ezzel a Toro Rosso utolérte a Saubert a konstruktőr-pontversenyben. A hazai pályán száguldó Force India Adrian Sutil 9. helyezésének örülhet, az indiai Narain Karthikeyan háromkörös hátránnyal a 17. lett.

Folytatás két hét múlva Abu-Dzabiban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.