Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 04. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE

Évi 8 millió abortuszt hajtanak végre Kínában

Évi 8 millió abortuszt hajtanak végre Kínában

Évi nyolc millió abortuszt hajtanak végre Kínában egy friss felmérés szerint, ráadásul a beavatkozáson átesett nők fele nem először választja a terhesség megszakítást.

A fenti adatokat a China Medical Association hozta nyilvánosságra a napokban egy friss felmérés részeként. A kutatás szerint az abortusz magas száma azzal magyarázható, hogy sok kínai fiatal nincs tisztában a születésszabályozás módszereivel. A kutatás eredményei szerint a válaszadók 88 százaléka rendelkezik téveszmékkel a nem kívánt terhesség elkerülésének módjairól. A kínai egészségügyi szervezet adatai szerint sokan hiszik például, hogy az abortuszt követően a nő hosszabb ideig nem tud újra teherbe esni, miközben az esetek háromnegyedében az érintettek fele egy héten belül újra fogamzóképessé válik.

A fentiek tekintetében a szakértők szerint nem annyira meglepő eredmény, hogy a művi terhesség megszakítások fele esetében a gyermek védekezés nélküli szexuális együttlét során fogant, és csak az esetek 2 százalékában van szükség a beavatkozásra egészségügyileg indokolt okokból.

A China Medical Association felhívta a figyelmet arra, a meddőségtől szenvedő nők 90 százaléka korábban átesett egy vagy több abortuszon, ráadásul az ilyen beavatkozás a kihordott terhességek esetében növeli a koraszülés és vetélés esélyét. A szakértők szerint különösen fontos lenne, hogy a fiatalok tájékozódjanak a megbízható fogamzásgátló módszerekről, és a születésszabályozást az egészséges életmód részeként alkalmazzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.