Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2023. Július 01. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Castrum SC

Világbajnoki kvótát ér a Castrum karatékájának Európa bajnoki bronzérme

Világbajnoki kvótát ér a Castrum karatékájának Európa bajnoki bronzérme

Szalay Berta utazhat Tokióba

Debrecenben rendezték a Shinkyokushin Karate U16-U18-U20 és Felnőtt Női Open Európa Bajnokságot, ahol 3 castrumos karatéka igyekezett a dobogó felé. 20 ország 600 versenyzője képviselte magát a kontinens viadalon. Az Európa bajnoki címek megszerzésén túl a legnagyobb tét a 2023-as Kyokushin Karate Világbajnokságon való részvétel kivívása. Ez idén 40 esztendős kapuvári egyesületnek ismét sikerült.

Németh Virág és Szücs Hanna szombati napon az U16-os kategóriában léptek tatamira. Kettejük közül Hannának sikerült a legjobb nyolc közé verekednie magát.
Vasárnap azonban Szalay Berta 32-es tábláról indulva a felnőtt női Open kategóriában III. helyet szerzett. Ezzel a bronzéremmel Berta indulási jogot vívott ki az októberben Tokióban megrendezésre kerülő Súlycsoport Nélküli Világbajnokságra.

- A fiatalok teljesítménye most még kevés volt a dobogóhoz, még akkor is, ha a bírói hibákat leszámoljuk. Berta viszont nagyon céltudatosan menetelt előre és utasította maga mögé riválisait. A Világbajnokságot 4 évente rendezik. Szövetes Veronikának, és dr. Szepesi Csengének már sikerült dobogóra állnia Japánban. Azon fogunk dolgozni a hátralévő időben, hogy Berta is ott legyen a dobogón 2023-ban. - értékelte Sensei Pantelics Péter a kontinens viadal eredményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 16:00, péntek | Helyi

Szakmai nap a csornai aranyhímzésről

Megcsodálták és megcsinálták.

2024. Május 24. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 24. 09:00, péntek | Helyi

Kapuvári erdészek lettek a megye legjobbjai

Az év erdészei a megyében.

2024. Május 23. 16:00, csütörtök | Helyi

Gyereknapon ismét nyitva lesznek a szertárkapuk a tűzoltóságokon

Már sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat.