Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 04. 09:05, csütörtök | Belföld
Forrás: sziget.hu

VOLT Fesztivál-Napi ajánló

VOLT Fesztivál-Napi ajánló

Napi ajánló – Második nap.

A második nap stílusosan a kettes szám bűvöletében fog kiteljesedni: számos olyan zenekar lép majd fel, melyek a közelmúltban adták ki második nagylemezüket, másodszor járnak Magyarországon vagy akár éppen a VOLT-on. A legnagyobb durranásokat a másodikosok közül az angol Hurts-től illetve Bonobo-tól várhatjuk, a magyar felhozatalból pedig a visszatérő Emil.Rulez! vagy az új lemezét bemutató Kerekes Band koncertje ígérkezik igazán izgalmas programnak, de ma lép fel a Knife Party, a Parkway Drive, a Klangkarussell, DJ Fresh és a Quimby is.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Telekom Nagyszínpad programját csütörtökön 16:30-kor az egyik legütősebb rock-büszkeségünk, a Subscribe indítja el. Aki valaha járt már koncertjükön, az jól tudja, hogy ha ők egyszer elkezdik, akkor tényleg „el is kezdik” a koncertet: a várható pogó porfelhőjét nagy valószínűséggel Sopron belvárosában is látni lehet majd. Utánuk a nem kevesebb lendülettel dolgozó, ausztrál Parkway Drive lép majd színpadra hatkor, akik Budapest után most vidéken is bemutatkoznak a magyar közönségnek. A metalcore ötösfogattól az est második nagyszínpados magyar produkciója, az elmaradhatatlan Quimby veszi át a stafétát, fél tíztől pedig az angol Hurts kezdi meg várva-várt műsorát. A hűvös-romantikus szinti-duó pár hete megjelent második nagylemezével érkezik, így a soproni közönség az elsők között tesztelheti le élőben az új dalokat. Éjjel fél tizenkettőkor a szintén ausztrál gyökerekkel rendelkező Knife Party rakja fel az i-re a pontot. Az electro house duó tagjai nem ismeretlenek a magyar közönség előtt: a Pendulum két tagja alkotja ezt a zenekart, azaz nem nehéz kitalálni, hogy mekkora energia,- és basszusbombák fognak robbanni a levegőben.

Az OTP Bank-Petőfi Rádió színpadon déltől SanFranciscoBeat és aznapi társa Zajac kezdik a lazulós-heverészős délutáni felvezetést, utánuk pedig a színpadon a szövegcentrikus, hip-hopos elemekkel színezett játékzenében utazó Indigo Utca, majd a We Are Rockstars kezd ezen a napon 17:20-kor. A számos nagysikerű zenekart megjárt tagokból álló, Ligeti Gyuri vezette indie-rock együttes a közelmúltban adta ki második nagylemezét, amit nemes egyszerűséggel Second címre kereszteltek. Az utánuk fellépő Kerekes Band a VOLT-ot választotta ki, hogy új albumát, a Folklore Band-et bemutassa a nagyérdemű előtt, így az ethno-funk-rock-alakulat egy világpremierrel emeli rendezvényünk fényét. 20:00-tól az idén 15 éves Neo foglalja el a színpadot, utánuk pedig a kétlemezes Compact Disco enged betekintést szenvedélyes világába. Az év végére ígért új albumról még nem, de a korábbiakról mind előad majd a fesztivál-kedvenc Vad Fruttik, hogy megágyazzon az este egyik legjobban várt eseményének, Bonobo szeánszának. Az eredetileg Simon Green névre keresztelt zenész egy teljes zenekarral karöltve turnéztatja friss downtempo-trip-hop örömutazását, ami a forró nap után biztos felüdüléssel szolgál a felhevült testeknek. Akiknek ez után is marad még energiája és lendülete az éjszakára, azoknak tökéletes programot jelent majd a világhírű brit drum and bass-iparos, Dj Fresh 02:30-kor induló programja, illetve a magyar Chris.Su afterszettje. Ami Fresh-t illeti; már az ezredfordulón fontos szereplője volt az elektronikus zenei életnek, noha akkor még csak a húszas évei elején járt, tagja volt a Bad Company névre keresztelt drum and bass-zenekarnak, majd pedig megalapította saját kiadóját is Adam F társaságában, a Breakbeat Kaos-t. Az ő zenei érzékenységéről és remek szimatáról árulkodik annak a ténye, hogy tíz évvel ezelőtt ő vette pártfogása alá és adta ki első lemezeit a Pendulum-nak is.

A GDF Suez Színpadon két fiatal zenekar kezdi a koncertek sorát: először a kecskeméti Show Your Otherside játszik délután egy órától, majd pedig a budapesti Till We Drop lép fel. 16:00-tól az elnyűhetetlen Junkies adja elő glam-punk-metálját, fél hattól pedig az …And Friends lép fel, ami nem más, mint a nyolcvanas évek kezdete óta zenélő Müller Péter Sziámi aktuális zenekara. Hét órától D. Nagy Lajos énekli meg a Bikini élén, hogyan ildomos nyalni a fagylaltot. Az ország egyik legnépszerűbb és a hazai ínséges viszonyok között is temérdek hanglemezt eladó Rúzsa Magdi alkonyatkor lép fel és hevíti fel a pillanatot az idei felhozatal egyik nagy hazai meglepetésének: a jazzes-alternatív Emil.Rulez! öt év koncertszünet után a VOLT-on tér vissza a színpadra, hogy egy exkluzív előadással kedveskedjenek nekünk és egyben maguknak is. Innen már az is kimatekozható, hogy a tavaly év végén, hét év lemezszünet után megjelent Gyere át! című lemezük dalait itt hallhatjuk először! Éjféltől a Soerii & Poolek borzolja a kedélyeket a színesen őrült zeneorgiájukkal, amihez jó szokásukhoz hűen mindent bevetnek, ami szem-szájnak ingere. Éjjel 1:40-től az osztrák Klangkarussell hozza át hozzánk a bécsi house-lounge vonalat, majd pedig Poli és Polarize back 2 back szettje zárja a napot.

A "fesztivál a fesztiválon belül" gondolatra épülő Heti Válasz Borfesztivál színpadán szintúgy jó korán, Putz Attila beszélgetős műsora után már délután kettőtől folyamatosan szól majd a zene, olyan előadókkal, mint Falusi Mariann, a Magyar Vista, a Paddy and the Rats vagy az Ocho Macho, míg a Port.hu Színpadon futó Random Trip sorozat erre az estére verbuválódott felállása élén az amerikai John Whitefield áll majd, olyanokkal maga mellett, mint Harcsa Veronika és a PASO-s Krsa. Utánuk az efZámbó Happy Dead Band játszik, és visszatér a nulladik napon már koncertező, soproni Music Café is. A JägerBarban Felméri Péter hangos poénjai csattannak el 19:15-kor, a Telekom Terasz legnagyobb durranása pedig ezen az estén Karányi fellépése lesz, aki éjfél magasságában kezd, és csak hajnal kettőkor adja át a pultot a Be Massive-nak.

Érdemes elnézni a Diákhitel Kávézóba is, ahol 11:30-tól Fiala beszélget. Kicsit később ugyanitt Cultivo címen folytatódik, amelynek a témája 15:30-tól a zenei menedzsment lesz, 16:50-kor kezdődik Baksa-Soós Attila Rockliterája, 18:10-től pedig Bihari Balázs Majdnem Híres Rocksulija következik a Quimby tagjaival, illetve menedzsmentjükkel. Mindennek a tökéletes lezárása pedig 19:00 órai kezdettel a Cökxpon Chill lesz, hogy szépen kisimuljanak végre az agyhullámaink.

A VOLT Art Műhelyben ma is folytatódik a robotkészítés efZámbóékkal, a VOLT Irodalmi Sátorban 15:00-kor slam poetry szpartakiád lesz a műfajt képviselő legnagyobb nevekkel, a VOLT Színház csütörtöki programja pedig kiemelten a tánc köré szerveződik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.