Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2014. Január 23. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Zuhannyal spriccelte le az ál-vízművest Győrben

Zuhannyal spriccelte le az ál-vízművest Győrben

Vízcső ellenőrzésre, víznyomás mérésre, vízminőség ellenőrzésre hivatkozva próbálnak meg idős emberek bizalmába férkőzni az elkövetők.

A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba. A lakásba bejutva elterelik a lakók figyelmét és ellopják értékeiket, néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért. Volt, ahol azt mondták, hogy nyugdíjasoknak járó vízdíj visszatérítést hoztak, vagy az elmaradt vízdíjat akarják beszedni, még vízműves logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni. A szolgáltatók nevével visszaélő „áldíjbeszedők, álszerelők” a mérőkészülékek leolvasásának, a házban tapasztalt rendellenességek elhárításának ürügyén jutnak be a lakásba, ahonnan a sértett figyelmének elterelésével különféle értékeket tulajdonítanak el. A lopással okozott kárt esetenként még azzal is fokozzák, hogy az „ellenőrzésért” pénzt kérnek. Az ilyen jellegű bűncselekmények áldozatai szinte minden esetben idős, nyugdíjas emberek.

A napokban víznyomás mérés ürügyén jutottak be Győrben egy Ipar utcai társasház egyik lakójához, csak az idős néni lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt bűncselekmény.

- Ketten voltak, előbb egy harmincas hölgy csöngetett be azzal, hogy biztos emlékszek rá, mert a sarki boltban volt pénztáros, és van egy remek ajánlata. Beszélgettünk a konyhában, de éreztem, hogy valami nem stimmel, kezdett gyanús lenni a dolog. Ekkor újból csöngettek. Szerencsére az „ex-pénztáros” hölgyet sikerült kiküldenem, az új vendég pedig már a víznyomásra volt kíváncsi. Még egy igazolványfélét is mutatott. Végül csak úgy sikerült elküldenem, hogy a fürdőszobában ráirányítottam a zuhanyrózsát és jól lespricceltem vízzel – emlékszik vissza az Ipar utcai hölgy, aki a vízmű diszpécserszolgálatán érdeklődött a történtekről. Bejelentése alapján a rendőrség az ál-vízművesek nyomába eredt.

Legyenek óvatosak, jól gondolják meg kiket engednek be lakásukba! A vízszolgáltató szakemberei hibabejelentés esetén mindig személy szerint a bejelentőt keresik, vele tartják a kapcsolatot. Víznyomásmérés, vízminőség-vizsgálat miatt nem keressük fogyasztóinkat, a mérőcserékről pedig előzetes értesítést küldünk. Legyenek óvatosak, ne váljanak bűncselekmény áldozatává!

Címkék: csaló, Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása