Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Augusztus 02. 18:40, szerda | Helyi
Forrás: saját

Idén az ő koncertjükön verték el a verebet

Idén az ő koncertjükön verték el a verebet

Veréb fesztivál záró interjú Csoma Vikivel (Alvin és a mókusok)

- Hogy az egyik számotokat idézzem, amit az előbb játszottatok is, az Alvin és a mókusok meg a Veréb fesztivál nem egy elbaszott szerelem.

- A kezdetektől járunk ide a Veréb fesztiválra, nagyon jóban vagyunk a szervezőkkel. Nélkülünk szinte nincs is Veréb fesztivál, ennek nagyon örülünk. Csak akkor nem jöttünk, amikor Veréb fesztivál sem volt.

- Úgy láttam, hogy a veréb verés kicsit meglepett benneteket. Ez minden fesztiválon van az utolsó koncertek egyikén. Milyen volt fentről a színpadról látni ezt az őrületet?

- Igazából ismertük ezt a szokást, mert korábbi években is csináltak ilyent már a mi koncertünkön talán már kétszer is, de ennyire durva még nem volt. Ilyen sokan tán még sosem voltak, a veréb is nagyobbnak tűnt mint régebben, de most olyan szinten kapták szét, mintha minden dühüket és haragukat ráirányították volna erre a szerencsétlen szalmabábura. Fentről nagyon jól nézett ki, és örültünk, hogy nem találtak el minket az eldobált szalmazsákokkal.

- Azt mondtad, hogy a veréb verésen kiadták a dühüket a srácok. A koncerten azért más érzelmeket is tudtatok fakasztani a közönségben. A gyerekről szóló dalban egészen megváltozott az addig tomboló közönség. Elcsendesedtek, leguggoltak, letérdeltek.

- Ezt a koreográfiát nem mi találtuk ki, nem mi generáltuk. Ezt a közönség találta ki, és már mindenhol csinálják. Tudod, ahogy telnek múlnak az évek, Alvint másfajta dolgok is megérintik. Majdnem azt mondtam, hogy lenyugszik, de ő soha nem nyugszik le, de másfajta dolgok is megérintik most már az életben. Született egy gyermeke, ez megint egy más érzésvilág, mint amit addig képviselt. Ez ugyanúgy hozzá tartozik. Ő egy olyan dalszerző és szövegíró, aki mindig az aktuális érzéseiről, történéseiről ír. Most már ez is fontos része az életének.

- Mi vár még rátok a nyáron, milyen programok vannak még? Alvin a koncerten bejelentette, hogy ősszel új album várható tőletek.

- A nagyját már letudtuk. A júliusunk volt a legsűrűbb, volt heti 2-3 koncert is. Most is már a negyedik napja vagyunk úton. Jövő héten még megyünk a FEZEN-re, utána lesz egy pici szünetünk, ami azért lesz jó, mert tudunk készülni a Barba Negra-s koncertünkre, amiről Alvin szintén beszélt az előbb a színpadon. A harmadik lemezünk a Nem akarunk mi bántani senkit 20 éves, annak a jubileumát ünnepeljük. Az album az összes dalát eljátsszuk azon a koncerten, természetesen a legkedveltebb számainkkal együtt. Van azon az albumon olyan dal, amit én még egyszer sem játszottam koncerten. Megyünk még utána Szerencsre a Csokifesztiválra. Közben zajlanak az új lemez felvételei. Folyamatosan stúdiózunk, ha egy pici időnk van. A hangszereket már rögzítettük, Alvin most véglegesíti a szövegeket, és ha lemennek a koncertek, akkor fogja felénekelni őket. Úgy tervezzük, hogy október közepén megjelenik a lemez, és a megjelenés előtt már fogunk róla publikálni dalt.

Korábbi interjúk az idei Veréb fesztiválról:

Fatal Error

Dorothy

Road

Brains

30Y

Supernem

Anna and the Barbies

Nehezen fotózható program a veréb verés, mi mégis megpróbáltuk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.