Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Blog | Metamorphosis

2013. Január 20. 16:31, vasárnap

Végleges alaprajz...

Végleges alaprajz...

Ismét eltelt egy hét….

Az elmúlt két hétben, az alaprajzzal voltam leginkább elfoglalva….persze nem egyedül, szinte minden nap kaptam egy- egy tervet Annától és Lacitól is….
Sőt, volt hogy Anna küldött valamit, azt továbbítottam Lacinak, aki belemódosított, majd vissza küldte, én tovább Annának, aki gyúrta még egy kicsit….izgalmas volt…

Úgy érzem sikerült megtalálni a végleges formát….olyan amilyen minden igényemet kielégíti…persze biztos van ennél szebb, jobb és tökéletesebb megoldás is, de én azt gondolom, nincs értelme ezen tovább agyalni….

Nézzük részleteiben…

Szoba….

Anna nagy ötlete volt, hogy a háló nagysága miatt akár ki is alakíthatnék egy gardróbot, magában a szobában. Ez nekem nagyon bejön, nem kedvelem a hálószoba bútorokat, a ruhákat meg mégis el kell pakolni valahova…A másik…ez azt hiszem Lacitól származik…az elszeparált fürdő wc….így az úgy nevezett intim zóna egy zárt blokkba került…. És az ablak is megmaradt…igaz vakablakként…de a lényegét tekintve működhet tovább polcként…

A következő nagyobb egység a nappali, konyha, étkező….

Ha nem is teljesen, de nagyrészt sikerült összenyitni a ház lelkét, a nappali, konyha, étkező hármast….a konyha és a nappali közt azért hagytam egy 90 cm magas pultot, ugyan ez választja el a konyát az étkezőtől is….mégis egy nagy egységes tér a végeredmény…..így a konyha sem lesz egy sötét zúg, hanem kellő természetes megvilágítást kap…


És végül az új épületrész….

Egy szobát akartam, mögé a kazánházzal….ha már szoba, legyen egy zuhanyzó, de akkor már jó lenne a egy wc is…..vendég szoba…később gyerekszoba….


De nem csak az alaprajz véglegesítésével voltam elfoglalva….
Rátaláltam a tökéletes kinézetű ajtókra és ablakokra is….
Ez a kérdés számomra eléggé összetett…szeretném, ha külsőségeit tekintve megfelelne a régi parasztházak nyílászáróinak, de e mellett megfelelne a mai kor hő technikai elvárásainak is….
Meg van a megoldás…..

Az ajtó….

Tegnap este beszéltem Papp Imre barátommal aki asztalosként működik már jó néhány éve, hogy is lehet megoldani úgy hogy külsőségeiben egy ilyesmi ajtót kapjak, de mégis k értékei is megfelelőek legyenek….
Meg is van a megoldás…ezért ezt egy az egybe rá is bízom….
Még nem rendeltem meg, hátra van hogy felmérje a helyet…de utána jöhet az elkészítés…ez elmondása alapján 2 hetet fog igénybe venni….
Nekem már csak annyi dolgom van, hogy keressek egy egyszerű motívumot, ami rákerül az ajtóra…majd ez a motívum ismétlődik a zsalugáterokon is….

Az ablakok….


Itt már szükség van némi csalásra….
Nagyon fontos, hogy az ablakok megfelelő k értékkel rendelkezzenek, és ezt azért a legjobban mégis az erre szakosodott üzemekben lehet megoldani…
Rendelhetnék ugyan ilyen ablakokat, mert bármelyik üzem elkészítené, csak rettenetes felárral…ezért itt jön a csalás….
Készen veszek megfelelő méretű és k értékű ablakokat, de kapnak egy külső burkolatot, ami megadja a végső kinézetüket….a fa burkolatot és a zsalugátereket itt is Imire bízom….
A fém rácsot pedig Gábor unokaöcsém tudja megoldani….

A következő hetek feladatai az engedélytervek elkészítése, és az anyagmennyiség számítás….
Ha lehet előre szeretnék megvenni bizonyos anyagokat, ilyen pl a tégla…ha feljön a jó idő ezzel már ne kelljen foglalkozni….

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Február 03. 20:07, vasárnap | Metamorphosis

Telnek a hetek…..

2013. Január 12. 15:41, szombat | Metamorphosis

Meg van az ácsmunkák árajánlata….

2013. Január 04. 13:54, péntek | Metamorphosis

Ma volt az ács...