Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2020. Május 14. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Telekom

A Magyar Telekom gigabites hálózatot fejlesztett a Kapuvári járásban

A Magyar Telekom gigabites hálózatot fejlesztett a Kapuvári járásban

A fejlesztés 15 települést érint.

A Magyar Telekom átadta korszerű, optikai távközlési hálózatát a Kapuvári járásban. A 15 települést érintő fejlesztés gigabites sebességű internetet, széles TV-csatorna választékot, többképernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézést teszi lehetővé mintegy 3000 háztartás és vállalkozás számára. A vállalat a szélessávú vezetékes fejlesztéshez 294,13 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” elnevezésű pályázat során a Széchenyi 2020 program keretében.

Az újonnan bekapcsolt települések optikával lefedett részén a Telekom extra gyors internetet kínál, az itt élők akár a - lakossági piacon ma elérhető legnagyobb - 2 Gbps sebességű otthoni internetcsomagot is igénybe vehetik. Rengeteg TV-csatorna, HD kép- és hangminőség, valamint több képernyőn is hozzáférhető filmkölcsönzés vált elérhetővé az új hálózaton, továbbá itt is használható ezentúl az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a MoziKlub és a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető, változatos online alkalmazások. A szélessávú internet kínálta előnyökből a helyi vállalkozások is profitálnak, hiszen gyorsabbá, rugalmasabbá válik működésük, javul a versenyképességük.

A Kapuvári járásban az új optikai hálózat az alábbi településeken érhető el (a település egészén vagy annak részein): Agyagosszergény, Cirák, Dénesfa, Edve, Gyóró, Hövej, Kapuvár, Kisfalud, Mihályi, Rábakecöl, Répceszemere, Vadosfa, Vásárosfalu, Veszkény, Vitnyéd.

Az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen a Telekom optikai és kábelhálózata ma már összesen több mint 1,9 millió gigabites sebességű elérést kínál, vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások több mint egyharmada számára már elérhető a gigabites sávszélesség. Az optikai hálózat nyújtotta előnyök nemcsak a városokban élők számára elérhetők, hanem több mint 500 olyan településen is, ahol a lakosok száma 5000 fő alatti, sőt ennek több mint a fele 1000 lakos alatti kistelepülés. A Magyar Telekom célja hosszabb távon, hogy az ország teljes területén mindenhol gigabites elérést tudjon biztosítani. Ezért a következő években nagy hangsúlyt fektet az optikai lefedettség további növelésére, fokozatosan kiváltva ezzel a rézhálózatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Vasárnaptól változik az autóbusz menetrend, és a győri pályaudvaron a buszok induló kocsiállása

A térségünket érintő pontos részletek a cikkben.

2023. Március 30. 16:00, csütörtök | Helyi

Versünnep Fesztivál Fertődön

Vers és prózamondás, énekelt versek, tánc kategóriákban lehet nevezni.

2023. Március 30. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából