Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 29. 20:30, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

A rendőrség felhívta a figyelmet a viharos szél veszélyeire

A rendőrség felhívta a figyelmet a viharos szél veszélyeire

A közeledő hidegfront és a hatására előforduló viharos szélrohamok megváltoztathatják az útviszonyokat. Az álló- és folyóvizeken tartózkodóktól is fokozott figyelmet kér a rendőrség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2013. július 29-én 10 óra 30 perckor kiadott veszélyjelzése szerint 2013. július 29-én késő este északnyugat felől hidegfront éri el Magyarország területét. Hatására az északnyugatira forduló szelet a Dunántúl északi felén viharos szélrohamok (70-100 km/h) kísérik. 2013. július 30-án napközben mérséklődik a szél erőssége, de még mindig várhatók időnként viharos (< 70 km/h) széllökések. A fronthoz kapcsolódó zivatartevékenység a jelenlegi számítások alapján nem lesz különösen erős, de késő este a Dunántúlon szórványosan kialakulhat heves zivatar (jég > 2 cm, széllökés > 90 km/h) is.

A rendőrség kéri, hogy a közlekedés résztvevői a meteorológia front átvonulása idején körültekintően tájékozódjanak az időjárási körülményekről, az útviszonyokról, készüljenek fel a váratlan, erős széllökésekre. A viharos szél miatt megváltozhatnak a látási viszonyok, főként a sík terülteken porviharra is lehet számítani. A járművezetők fokozottan figyeljenek a sebesség helyes megválasztására. Elindulás előtt a megszokottnál alaposabban vizsgálják át a járművek műszaki állapotát, a járműre vagy a járművön rögzített dolgok állapotát.

A nyílt vízen túrázók, kisvízi járművel közlekedők vihar esetén a part közelében tartózkodjanak, vagy menjenek ki a szárazföldre.A tavakon tartózkodók figyeljék az elrendelt viharjelzést. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy II. fokú viharjelzés esetén tilos a fürdőzés. Hirtelen feltámadó szél esetén vízi biciklivel, valamint matraccal kerüljék el a mélyvizet.

Figyeljenek magukra és egymásra!

Szükség esetén hívják az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívók bármelyikét.

Címkék: időjárás, szél, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból