Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 10. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Kapuvár Városi Önkormányzat

Felújítják a kapuvári bölcsődét

Felújítják a kapuvári bölcsődét

Csoportfejlesztés és munkahelyteremtés a kapuvári bölcsődében.

Az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Bölcsőde fejlesztése" elnevezésű pályázatával Kapuvár Város Önkormányzata 79.542.203 (90 %) összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt tervezett összköltsége 94.659.300 Ft.

A projekt keretében a bölcsőde épületrész energiahatékony, teljes belső felújítása, akadálymentesítése,megújuló energiahasznosítás, és eszközbeszerzés valósul meg.

A bölcsőde funkciójú épületrész felújítását olymódon tervezik megvalósítani, hogy a jelenleg működő két bölcsődei gondozási egységen kívül további egy,maximum 14 fő gyermeklétszámú gyermekcsoport befogadására legyen alkalmas. Ezenkívül a létesítménybenhelyet kap egy sószoba, valamint egy többfunkciós közösségi foglalkoztató tér is. A teljes belső korszerűsítéskeretében a csoportszobákat kiszolgáló új vizes-helyiségeket és öltözöket alakítanak ki, valamint a gépészeti ésvillamossági korszerűsítésre is sor kerül.

Elvégzik a tetőszigetelést és az épületrész teljes akadálymentesítését is. Az udvaron három parkolókerül kialakításra, ebből az egyik akadálymentes. Az eszközbeszerzés során az alapellátás nyújtásához, az újcsoportszoba kialakításához szükséges felszereléseket, eszközöket, berendezéseket, bútorokat biztosítják,továbbá tanúsítvánnyal rendelkező játszótéri eszközöket, valamint a gyermekgondozók munkáját segítő eszközöket szereznek be. A gyermekcsoportok játékfelszerelései és a kisértékű tárgyi eszközök az önkormányzatisaját forrás terhére kerülnek beszerzésre, tekintettel arra, hogy a pályázat keretében a forgó- eszköz beszerzésnem számolható el. A projekt végrehajtásával az intézményben három új munkahelyet létesítenek, és 14 fővel növekszik a napközben ellátott gyermekek száma.

Címkék: bölcsőde, kapuvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!