Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 10. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Agyagosszergény Közi Horváth József Népfőiskola

Győr-Moson-Sopron Megyei Népfőiskolai Találkozó

Győr-Moson-Sopron Megyei Népfőiskolai Találkozó

Emlékezés és tanácskozás a Győr-Moson-Sopron megyei népfőiskolai találkozón

Szeptember 7-én, pénteken megyei népfőiskolai találkozó tartottak Agyagosszergényben. A helyi Művelődési Házban megtartott rendezvényen a győri Apor Vilmos Népfőiskola, a Fertőszentmiklósi Népfőiskola, a Gartai Népfőiskola és házigazda Közi Horváth József Népfőiskola képviseltette magát.

Az esemény vendége Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfőiskola alapítója volt. A találkozó előtt a résztvevők a temetőben rótták le kegyeletüket Közi Horváth József sírjánál, ahol Lezsák Sándor, mint az Országgyűlés alelnöke mondott emlékező beszédet. Ezt követően Ivanics Ferenccel, a térség országgyűlési képviselőjével közösen koszorúzták meg a néhai pap-politikus sírját. Majd pedig a négy népfőiskola vezetője helyezte el közös koszorúját.

A népfőiskolai találkozón a vezetők ismertették, bemutatták szervezeteik múltját, tevékenységét, munkásságát. A több mint félszáz érdeklődőt vonzó rendezvényen többek között jelen volt Dr. Borbély József egyetemi adjunktus, Dr. Balázsi Károly, a Lakiteleki Népfőiskola hálózatfejlesztési tanácsadója, Keresztesi József, a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnöke. A találkozót a népfőiskolák kiállítása színesítette, ahol az érintettek képekkel, iratokkal is alátámasztották mindazt, amit szóban elmondtak.

A megyei népfőiskolai találkozón Lezsák Sándor a megújuló népfőiskolákról beszélt, amelyek köszönhetően a kormányzati támogatásnak új lehetőségek előtt állnak. Az érintetteket arra biztatta, hogy folytassák a megkezdett munkát. Vázolta a Kárpát-medencei Népfőiskolai hálózat kiépítésének pilléreit. Kiemelte, hogy a közeljövőben tanácskozásra hívja Lakitelekre a magyar népfőiskolák vezetőit, melynek eredményeként létrejöhet a Magyar Népfőiskolák Szövetsége. A szakmai találkozó azt a célt szolgálta, hogy a népfőiskolák megismerjék egymást és szorosabbra fűzzék kapcsolatukat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.