Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 06. 09:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Komoly pusztítást végzett a két napig tartó szélvihar a megyében

Komoly pusztítást végzett a két napig tartó szélvihar a megyében

Két nap alatt 122 esethez vonultak a tűzoltók.

Kedden nyolcvan esetben vonultak a viharos széllel kapcsolatos káresetekhez Győr-Moson-Sopron megye tűzoltói.

Megyeszerte útra dőlt, forgalmi akadályt okozó fákhoz, lehasadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat, de épületekről lógó cserepekről, leszakadt közlekedési lámpákról, kidőlt villanyoszlopokról, leszakadt vezetékekről is érkezett bejelentés. A károk felszámolását a közel hatvan hivatásos tűzoltó mellett ugyanennyi önkéntes tűzoltó segítette. A viharos szél több helyen épületek tetejét is megrongálta, valamint több parkoló autó is károsodott a rászakadó faágaktól. Mosonszentmiklóson az Akácos utcában egy családi ház kéményét döntötte le a szél. Mivel az ingatlan fűthetetlenné vált, így a két ott lakót szomszédoknál helyeztek el.

Szerdán negyvenkét esetben riasztották Győr-Moson-Sopron megye hivatásos és önkéntes tűzoltóit a viharral kapcsolatos káreseményekhez, legtöbbször lehasadt faágakhoz, útra dőlt fákhoz.

Többek között Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban, Abdán, Tápszentmiklóson, Börcsön fák dőltek ki, épületeket veszélyeztettek, vagy forgalmi akadályt képeztek. Téten egy lemezfedésű tetőt rongált meg a szél, Bezin egy ház tetőszerkezetét kezdte meg a vihar, Csornán egy templom tetején a bádoglemezt szakította fel a szél. A tűzoltók a veszélyt jelentő fákat kivágták, a tetőkről lógó burkolatokat rögzítették, vagy eltávolították. A győri, soproni, mosonmagyaróvári, kapuvári, csornai, lébényi és pannonhalmi hivatásos tűzoltók viharral kapcsolatos munkáját a győrszemerei, kimlei, téti, iváni, bezi, öttevényi, börcsi, fertőendrédi, rábacsanaki és veszprémvarsányi tűzoltók segítették. A káresetek során személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.