Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Július 10. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb 36 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Újabb 36 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Ezúttal a Kapuvár környéki falvakban végeztek baleset-megelőzési célú sebesség-ellenőrzéseket.

A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták az illetékességi területükön található falvakban a baleset-megelőzési célú sebesség-ellenőrzést. A nap végére 36 gyorshajtóról készült fényképfelvétel, akik mindannyian a települések belterületén hajtottak a megengedett sebességnél jóval gyorsabban. Egyiküket Rábakecölön, a Kossuth Lajos utcán mérték be a rendőrök, a sofőr 95 km/h-val száguldott át a lakott területen, míg egy másik gépkocsivezető Beledben, a Rákóczi utcán hajtott 87 km/h sebességgel.

A baleseti adatok vizsgálatánál megállapítható, hogy azok okai között előkelő helyen szerepel a gyorshajtás. A sebesség növekedésével arányosan nő a gépkocsi fékútja is, ami azt jelenti, hogy a veszélyt észlelő járművezető fékezésekor, sokkal hosszabb út alatt tudja csak megállítani autóját. Gyakoriak azon balesetek is, amikor a túl gyorsan hajtó gépkocsivezető egy kanyarban kisodródik, elveszti uralmát a járműve irányítása felett, és emiatt szenved, vagy okoz balesetet. Ezekben az esetekben sokszor a közlekedési szabályokat betartó, vétlen sofőrök válnak áldozattá.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat, köztük a sebességhatárokat is!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 10:00, szombat | Helyi

Sikeres minősítő gyakorlatot tettek a rábaközi önkéntes mentőszervezetek

Viharos Ősz 2020

2020. Szeptember 25. 16:00, péntek | Helyi

Hétfőtől vonatpótló buszok járnak Csorna és Sopron között

Két hétig pályakarbantartást végeznek.

2020. Szeptember 25. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Programok, ameddig még lehet.

2020. Szeptember 25. 09:00, péntek | Helyi

Cserbenhagyó gázolót keresnek a rendőrök

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.