Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Blog | Metamorphosis

2013. Január 02. 21:16, szerda

Alaprajzi agyalgatás....

Alaprajzi agyalgatás....

Alaprajz….

Mivel a valódi fizikai munkákkal várni szeretnék amíg jobb idő lesz, ezért van idő hosszasan agyalni tervezgetni….


Természetesen ebben a fázisban is számíthatok a barátaimra, együtt dolgozunk, gondolkodunk, alakítgatjuk…


Ma Anna barátnőm küldött 2 variációt az alaprajzra…
Persze mindkettő még csak vázlat,de kezdetnek mindenképpen jó… lássuk az elsőt….


Itt már jól látszik a gádor, amit annyira szeretnék visszaállítani, pontosan úgy ahogy el is képzeltem, az elején a hagyományos módon, majd beljebb a látszatot ugyan fenntartja az ablak kiosztással de átmegy nappaliba majd a ház végénél ismét nyit és a kivezet a teraszra….


Nagyon tetszik a felső részen elhelyezett szociális blokk, fürdő, wc. gardrób, tetszik hogy egyben van egy zárt egységet alkotva…


Ott az ablak is amit pillérként szeretnék mindenképpen megtartani….pillér és polc…vagy vitrin….de még annyi minden lehet :)


A konyha, kamra, étkező hármasa pedig adott…
Anna a konyhából nyitotta a kamrát…ezért nem rajongok…értem, praktikusabb talán….de amihez nem muszáj nem nyúlnék….pusztán anyagi megfontolásból….

Íme a második….


Nekem talán ez a variáció jobban tetszik…igaz itt hiányzik a kompaktabb szociális blokk, de ennek ellenére valahogy mégis otthonosabb, barátságosabb.


Tetszik, hogy a hálóba bekerült a gardrób…úgyis olyan nagy…talán kihasználatlan is lenne, főleg mert ha valamit nem szeretnék az a hagyományos hálószoba bútor….na azt nem…semmilyen formában…


A bejárat, a szélfogót az ami szerintem jobb ha előre kerül…tudom, értem logikusabb abból a szempontból Anna megoldása hogyha az ember bevásárol, hullik a hagyma héj, csöpög a tej…így közelebb van a konyhához…mindezek ellenére én ragaszkodnék mégis ahhoz hogy a szélfogó az első gádor folytatásba kerüljön….szőnyeg úgysem lesz…felmosás meg pikk-pakk meg van :)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Február 03. 20:07, vasárnap | Metamorphosis

Telnek a hetek…..

2013. Január 20. 16:31, vasárnap | Metamorphosis

Végleges alaprajz...

2013. Január 12. 15:41, szombat | Metamorphosis

Meg van az ácsmunkák árajánlata….