Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Blog | KonyhaCoolTúra

2012. Július 21. 18:07, szombat

Sajtos pogi

Sajtos pogi

Egyszerű, gyors, puha, variálható....

Egy korábbi bejegyzésen felbuzdulva ma én is elkészítettem egy hatalmas adag gulyáslevest! Már korábban is tervben volt, de mindig jöttek a kifogások... most túl meleg van, most mást enne a család... stb! De ma, ma végre egyetértés született és nekiláttam! Gulyásleves viszont nincs pogácsa nélkül. Van egy kedvencem, de azt már nagyon sokszor elkészítettem ehhez a leveshez (egy későbbi bejegyzésben azt is megosztom majd veletek), így most kitaláltam egy másik verziót és hát ez is sikert aratott!

Puha sajtos pogácsa (élesztő nélkül)

Hozzávalók:

  • 30 dkg lisz (lehet teljes kiörlésű is)
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt

Kenéshez a tetejére egy felvert tojás és/vagy reszelt sajt.

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és a borsot egy nagyobb tálban összekeverjük.

Egy másik tálban felverjük a tojásokat és hozzáadjuk a tejet.

A tojásos tejes keveréket hozzáöntjük a liszthez, jól beledolgozzuk a puha vajat, majd a reszelt sajtot. (a lisztet ne pakoljátok el, mert tutira szükség lesz még rá, hogy a tészta jól összeálljon). Miután jól összegyúrtuk, fél órára hűtőbe tesszük.

Előmelegítjük a sütőt, kb. 200 fokra. Fél óra elteltével lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. (a lusták :) vághatják kockákra vagy rudakra is)

Tetejét megkenjük felvert tojással vagy reszelt sajttal, esetleg mindkettővel. Én készítettem olyan verziót is, aminek a tetején csak kömény- és szezámmag volt. Így is nagyon finom!

A sütő felső részében magas hőfokon 5 percig sütjük, majd 160 fokra visszaállítjuk a hőmérsékletet és további 15 percig sütjük míg aranybarna nem lesz!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 02. 20:05, péntek | KonyhaCoolTúra

Krumplis pogácsa

A mai menü: gulyásleves. Már egy napja azon agyaltam mi a frászt találjak ki másodiknak a leves után... Húsos kaja szóba sem jöhetett, a túrós tésztát már unom, így jött az ötlet: krumplis pogácsa.

2012. Október 26. 17:13, péntek | KonyhaCoolTúra

Hogyan vidítsuk fel a gyereket... avagy a palacsintasütés pozitív hatásai

Hogy miért ez lett a címe a blogbejegyzésemnek? Az ok roppant egyszerű! Egyetlen kis(nagy)fiam ma felettébb lehangoltan érkezett haza a suliból, tudván, ez nem olyan péntek mint a többi, hisz holnap még iskola!

2012. Október 23. 12:06, kedd | KonyhaCoolTúra

Diós kókuszos habtekercs

Egyre jobban megbizonyosodom róla, hogy odavagyok a diós sütikért. Hát még ha kókusz is van a hozzávalók között… akkor aztán még tutibb a párosítás! :)